Nyheter

”Gran Turismo”-filmtrailer släppt, baserad på Nissan GT Academy

En ny trailer för Sonys ”Gran Turismo”-film släpptes på tisdagen, vilket ger en bättre titt på den videospelsinspirerade filmen.

”Gran Turismo” är planerad till biopremiär den 11 augusti och är baserad på den sanna historien om Jann Mardenborough, en brittisk spelare som blev racerförare som vann sin första racerplats genom GT Academy, en tävling som anordnades av Nissan och Sony. Tävlingen ställde spelare mot varandra i Sonys ”Gran Turismo”-videospel, där priset var chansen att bli Nissan-fabriksförare.

Fullängdstrailern förtydligar historien lite från teasertrailern som släpptes i januari och spelar upp det osannolikt att en tonårsspelare fortsätter att tävla mot verkliga professionella förare, där Mardenborough (spelad av Archie Madekwe) måste bevisa sig själv till en skeptisk körcoach spelad av ”Stranger Things”-skådespelaren David Harbour. Medverkande i filmen är också Orlando Bloom, Djimon Hounsou och Spice Girls-medlemmen Geri Halliwell.

Det finns gott om racingaction också, inklusive både Gran Turismo-spel och några skott som är avsedda att representera verklig konkurrens. Den liberala användningen av CGI innebär dock att de två suddas ihop lite.

Den verkliga GT Academy pågick från 2008 till 2016, men Mardenborough, 2011 års vinnare, var sannolikt dess högst profilerade examen. Efter att ha vunnit tävlingen bara 19 år gammal fortsatte han med att tävla i British GT Championship året därpå. Han tävlade också på 24 Hours of Le Mans två gånger, slutade trea i LMP2-klassen 2013 och misslyckades med att komma i mål 2015 när han körde Nissan GT-R LM Nismo, biltillverkarens dömda inträde i den bästa LMP1-klassen.

Mardenboroughs karriär verkar ha minskat sedan dess, men kanske kommer ”Gran Turismo” att ge hans anmärkningsvärda uppgång till den professionella racingens värld ett slut i Hollywood.

Se även  Cadillacs V-LMDh racerbil ser elak ut på banan

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button