Electric car

GM:s Buick Proxima EV-koncept för Kina är ett flaggskepp för måsvinge

General Motors presenterade på måndagen ett nytt Buick EV-koncept för Kina.

Buick Proxima är produkten av GM:s China Advanced Design Center i Shanghai, som har fokuserat på elbilar, enligt ett pressmeddelande. En flaggskeppssedan byggd på en dedikerad EV-arkitektur, den har måsvingedörrar som är typiska konceptbilspriser, men kommer sannolikt också att påminna EV-fans om Tesla Model X.

Buick Proxima koncept

Proxima är troligen byggd på Ultium-batteriplattformen som används av kommande GM EVs, Proxima är inte avsedd för produktion och skulle inte nå USA om den gjorde det. Istället är det tänkt att visa Buicks framtida designriktning i Kina. Men GM antydde att framtida produktionsmodeller avsedda för den kinesiska marknaden också skulle kunna nå USA

”Kinas blomstrande elfordonsmarknad, i kombination med konsumenternas starka önskan om ny teknik, har gett GM:s designers en unik möjlighet att revolutionera personlig rörlighet”, sa Michael Simcoe, senior vice president för GM Global Design, i ett uttalande. ”GM China Advanced Design Center fungerar som en ledande smakproducent för GM:s framtida produkter.”

Buick Proxima koncept

Buick Proxima koncept

Kina är fortfarande en mycket större marknad för Buick än USA. Så GM lägger mycket på att bygga varumärket i Kina med flashigare koncept. Buick Electra-konceptet från 2020 fick fjärilsdörrar. Och Kina-fokuserade EV-koncept är inte begränsade till Buick. I slutet av 2022 presenterade GM Chevy FNR-XE, en Ultium-baserad konceptsedan designad i Kina.

Tillbaka på den här sidan av Stilla havet, har Buick retat ett sportigare, mer äventyrligt utseende för EV-framtiden med Wildcat-konceptet. Den dramatiska coupén är inte avsedd för produktion, men Buick planerar att lansera sin första EV för Nordamerika 2024 – en SUV som bär namnet Electra, som en del av en namngivningsserie.

Se även  Tremotoriga Lucid Air Sapphire bågar som den kraftfullaste sedanen i världen – och det är en EV

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button