Nyheter

GM V2H-detaljer, Polestar inför Tesla NACS, USA:s laddningsbehov: Dagens bilnyheter

GM beskriver vad som kommer att behövas för att använda några av sina kommande elbilar som hemkraftbanker. Polestar ansluter sig till Volvo i sina planer på att gå över till Teslas laddningsstandard. Och den federala regeringen lägger upp laddningsbehov för decenniet. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Efter Ford, GM, Rivian och sin egen kusin Volvo, har Polestar bekräftat att de också planerar att införa Tesla NACS-laddningsporten i sina framtida elbilar, med start 2025. Den kommer också att ge tillgång till Tesla Supercharger snabbladdning, med en CCS-adapter från mitten av 2024.

GM har detaljerat den hårdvara som behövs för att använda kommande elbilar för hemströmsbackup. Ultium Home V2H-paketet och aktiveringssatsen kommer att lägga till en växelriktare och ”mörkstart”-batteri för att hjälpa till med strömavbrott och naturkatastrofer samt solintegration. GM har retat att Chevy Silverado EV kommer att vara ett av de kompatibla fordonen även om det ännu inte har specificerat vilken spec som tillåter det eller vilka andra GM-modeller som kommer att tillåta dubbelriktad laddning från början.

Och en federal studie på onsdagen utvärderar USA:s laddningsbehov till 2030 om vi då får de förväntade 30 miljoner till 42 miljoner elbilar på amerikanska vägar, och det kan vara grunden för en hel del framtida statlig och federal politik. Den förutser behovet av 182 000 allmänt tillgängliga DC-laddningsportar då, men mer överraskande kanske är behovet av en miljon offentliga nivå 2-laddningspunkter – för att hjälpa till att inkludera behoven hos dem som kanske inte har dedikerad hemladdning.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  2024 Mercedes-Benz E-Klass, Mercedes F1-chefens Ferrari: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button