Nyheter

GM skriver på för Supercharging, Wrangler 4xe prissänkning, Lexus TX PHEV: Dagens bilnyheter

GM hoppar in med Ford i att anamma Teslas laddningsstandard. Basen Jeep Wrangler 4xe kostar mindre för 2024. Lexus introducerade en rymlig plug-in hybrid SUV. Och Porsche gav en glimt av framtida elektriska sportbilar från märket. Detta och mer, här på Biltips Reports.

General Motors meddelade på torsdagen att GM-fordon kommer att få tillgång till Tesla Supercharger 2024. Vidare kommer framtida elbilar från GM att släppa CCS-porten till förmån för Teslas laddport. Efter Fords engagemang för Tesla-standarden, kallad NACS, bara ett par veckor tidigare, sätter tre amerikanska biltillverkare – Tesla, Ford och GM – på samma inhemska laddningsstandard för elbilar.

2024 Lexus TX 550h+ plug-in hybrid kommer att erbjuda en elektrisk räckvidd på 33 mil, sedan 30 mpg, Toyotas lyxmärke som förväntades vid introduktionen. PHEV är en del av en bredare lansering av den nya TX-serien, inklusive en TX500h-hybrid, som erbjuder upp till tre rader med sittplatser i vad som motsvarar en Lexus som motsvarar Toyota Grand Highlander.

På samma sätt som Porsche Mission E från år sedan gav en tidig förhandstitt av Porsche Taycan fyrdörrars, presenterades Porsche Mission X-konceptet på torsdagen och visar riktningen för framtida elektriska sportbilar från märket – med en 900-volts systemarkitektur och en racing-härledd, kolfiber exoskelett.

Och med introduktionen av ett lägre baspris för 2024 års Jeep Wrangler 4xe, kommer denna mest sålda amerikanska plug-in hybrid sannolikt att hålla intresset och försäljningen livlig – särskilt med sin berättigande till ett skatteavdrag på $3 750 EV.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  Mercedes-Benz EQA sedan, MegaRexx MegaRaptor7: Bilnyheters rubriker

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button