Nyheter

GM skaffar sig mer smart för EV-batterihälsa

General Motors har förvärvat den israelbaserade batteristarten ALGOLiON för ett ej avslöjat belopp, i syfte att utveckla nya sätt att spåra EV-batteriernas hälsa.

ALGOLiON har utvecklat mjukvara som använder data från EV-batterihanteringssystem för att hjälpa till att identifiera anomalier i enskilda celler, vilket kan ge tidig upptäckt av termiska runaway-händelser och andra batterifel, enligt ett pressmeddelande från GM.

General Motors BEV3-plattform och Ultium-batterier

”Mjukvaran använder sofistikerade algoritmer för att identifiera små förändringar som kan påverka batteriets hälsa veckor tidigare än andra metoder som används idag utan extra hårdvara eller sensorer, allt medan batteriet fortfarande fungerar som det ska”, hävdar GM.

Detta låter som en kunskapsbas som kan ha hjälpt företaget att diagnostisera ett problem med Chevy Bolt EV-batterier som skapade en brandrisk snabbare och kanske på ett mindre kostsamt sätt. Vid ett tillfälle innebar återkallelsen att installera batterihälsoövervakning.

Biltillverkaren diskuterade inte specifika planer för distribution av denna programvara, men noterade att den kommer att börja integrera ALGOLiONs verksamhet med sin egen. ALGOLiON-anställda, inklusive startupens grundare, kommer att förbli baserade i Israel, och förenar sig med mer än 850 GM-anställda på ett tekniskt center där.

GM Ultium batteri - cell stapling

GM Ultium batteri – cell stapling

GM har skryt med att dess trådlösa batterihanteringssystem erbjuder en högre nivå av övervakning inom batteriet och gör det lättare att skala tekniken eller använda olika celler. Framöver satsar GM på kiselanodbatteriteknik, såväl som litium-metallkemi.

Biltillverkaren kan verkligen dra fördel av batterihälsoövervakning eftersom den blir mer flexibel med celler inom en snar framtid. Det inkluderar inte bara företagets kärnceller i Ultium LLC utan också de från en kommande GM-Samsung-fabrik.

Se även  Alpine kan vända sig till Geely för flaggskepps SUV-plattform

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button