Nyheter

GM kommer att avveckla Chevy Bolt EV, Bolt EUV i slutet av 2023

GM kommer att avveckla Chevrolet Bolt EV halvkombi och Bolt EUV small crossover i slutet av 2023, sa GM:s vd Mary Barra till investerare på tisdagen. Orion Assembly-fabriken som används för att tillverka Bolt EVs kommer att flytta produktionen till elektriska lastbilar som Silverado EV som använder GM:s mer sofistikerade Ultium-framdrivningssystem.

Tillkännagivandet om slutet på Bolt EV kommer när den upplever sitt tredje kvartal i rad med rekordleveranser, sa Barra i ett inlägg på LinkedIn. Hon kallade detta också ett ”utbrottsår för GM EVs och Ultium-plattformen.”

Det markerar slutet på en av de mest prisvärda elbilarna och en fartsättare för den begynnande elbilsmarknaden när den lanserades 2017. Den vann Biltips Reports’ Best Car To Buy 2017 för sin höga räckvidd och överkomliga pris, vid den tiden.

Då kostade Bolt EV 37 495 dollar. Förra året, i juni, sänkte Chevy priset på Bolt EV och större Bolt EUV till $26,595 respektive $28,195, vilket gjorde dem till de mest prisvärda elbilarna med en relativt lång räckvidd på 259 miles (247 för EUV). Båda bultarna använder ett 65-kWh batteripaket.

Prissänkningen syftade till att både belysa Bolt EV:s överkomliga priser vid en tidpunkt då det genomsnittliga priset för nybilar översteg 46 000 USD och att dra tillbaka kunder i kölvattnet av en utbredd återkallelse av batteribrand. GM pausade produktionen av Bolt EV och Bolt EUV i sex månader medan den identifierade orsakerna till bränderna och till slut var tvungen att byta ut batterimoduler på vissa modeller och utöka återkallelsen till varje Bolt EV som tillverkades, vilket totalt uppgick till cirka 141 000 fordon i Nordamerika .

Se även  2024 Range Rover Sport SV redo att rusa, mullra och driva

GM höjde priset i år med $900 när den federala EV-skatteavdraget på $7 500 återinfördes som en del av den reviderade Inflation Reduction Act. Det gör 2023 Chevy Bolt EV och EUV till minst halva priset av de flesta andra elbilar, förutom Nissan Leaf.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button