Luxury car

Forza Motorsport lanserar 10 oktober med 500 bilar

Teaserkampanjen för Forza Motorsport har pågått i tre år; Turn 10 Studios gav oss vår första smak av spelfilmer juli 2020. Efter att en annan video förra sommaren förutspådde en lansering under våren 2023, är det officiella releasedatumet äntligen här: 10 oktober. Det kom från Turn 10 under E3 Xbox Games Showcase som samt en annan video med två heta tillägg, Cadillac V-Series.R-racerkampanjen i IMSA SportsCar Championship och World Endurance Championship som precis fick en pallplats på Le Mans, och Chevrolet Corvette E-Ray. Båda gör sina racing-sim-debuter i Forza Motorsport, två av de 500 bilarna i spelets garage vid lanseringen. Hundra av dessa fordon har inte varit med i en Forza Motorsport titeln ännu, även om några av nykomlingarna kan ha varit spelbara i Forza Horizons – Mycket har hänt sedan dess Forza Motorsport 7 hamnade på hyllan 2017.

Utvecklarna betonade att anpassning kommer att vara en stor funktion, med ”800 unika uppgraderingar” för alla bilar som erbjuds. I trailern genomgår Corvette E-Ray en rad prestandamods när den har problem med att slå en Chevy Camaro i ett lopp.

Forza kommer att köras i 4K-upplösning med ray-tracing aktiverad under lopp, allt med 60 bilder per sekund. När det gäller banor angavs inte antalet banlayouter, men det kommer att finnas 20 platser, av vilka några säkert kommer att ha flera bankonfigurationer. Fem av platserna är nya i serien, inklusive racerbanan Kyalami i Sydafrika.

Turn10 noterade att nästan alla aspekter av spelet har uppgraderats, inklusive fysiksystemet, ljudeffekter, grafik och till och med smuts- och skadasystemen. Med Turn10:s ord: ”Vi simulerar färgtjocklek, flisning och riktning av skador, samtidigt som vi lägger smuts så att den samlas på ett realistiskt sätt i lågtrycksområden som urtag och alkover.” Realtidsväder och tid på dygnet visas, och varje bana påverkas av olika temperaturer, fukt och gummiuppbyggnad. Molnen genereras också procedurmässigt. En annan anmärkningsvärd funktion är ett tillgänglighetsläge för blinda och synskadade spelare.

Se även  2024 Cadillac XT4 börjar på 39 090 $, en ökning med 1 600 $ jämfört med 2023

Förbeställningssidan för Forza Motorsport är nu öppet och spelet kommer att kunna laddas ner på Xbox Game Pass samma dag som det lanseras.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button