Electric car

Första Shelby Mustang Mach-E avslöjade, men det är för Europa

Shelby American har äntligen börjat lansera ett elfordon, en baserad på Ford Mustang Mach-E GT.

Shelbys version finns tillgänglig som ett uppgraderingspaket för Mustang Mach-E GT från årsmodellerna 2021-2023, och uppgraderingen erbjuds exklusivt i Europa för närvarande. Den kostar 24 900 euro (cirka 27 500 USD) och är begränsad till 100 enheter – numret som markerar årets 100-årsjubileum av företagets grundare Carroll Shelbys födelse.

Uppgraderingen fokuserar på formgivningen och hanteringen av fordonet men lämnar drivlinan orörd. Det betyder att Mustang Mach-E GT:s dubbla motor, fyrhjulsdrivna setup spottar ut 480 hk.

Faktiska modifieringar inkluderar kolfiber för huven, splitter, sidospegelkåpor och dörrbeklädnad, plus anpassade lättviktshjul, ett hanteringspaket som sänker fordonets fjädring och en ljudgenerator från prestandaavgasföretaget Borla. Shelby lägger också till ett grafikpaket på utsidan och föremål med Shelby-märkt i kabinen. Med uppgraderingen ingår också tillägget av fordonet till Shelbys officiella register.

2023 Ford Shelby Mustang Mach-E GT

Enligt Shelby berodde beslutet att lansera sin första elbil i Europa på den starkare tillväxten i försäljningen av elbilar där jämfört med USA, samt det högre antalet laddstationer.

”Det är bara bra affärsmässigt för Shelby American,” sade Aaron Shelby, styrelseledamot i Shelby och barnbarn till företagets grundare, i ett uttalande.

En Mustang Mach-E GT med Shelby-märkt kan fortfarande komma till USA, och den kan till och med komma direkt från Ford, om kommentarer från en Ford-chef från Mustang Mach-E:s lansering 2019 visar sig vara korrekta.

Se även  GM beskriver hårdvaran för att använda elbilar som backup för hemström

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button