Luxury car

Ford sänker Mustang Mach-E-priserna igen

Ford har meddelat några ändringar av 2023 Mustang Mach-E inför återöppningen av orderböckerna för den elektriska crossovern som är planerad till onsdag.

Nyckeln bland dem är reducerad prissättning över hela sortimentet, andra gången Ford har gjort det i år, även om båda omgångarna av prissänkningar följer kraftiga ökningar förra året med ankomsten av den nuvarande 2023-modellen.

Basen Mustang Mach-E börjar nu på $42,995 plus destination, ned från $45,995 tidigare, en besparing på $3,000. Besparingar på andra kvaliteter sträcker sig från $1 000 till $4 000.

Tesla har också sänkt priserna under de senaste månaderna, även om biltillverkaren just har höjt priserna på Model 3 och Model Y med 250 $, med den nya prissättningen som börjar på 40 240 $ respektive 47 240 $ plus destinationsavgifter.

2023 Ford Mustang Mach-E uppdaterad prissättning – alla siffror exkluderar destination

2023 Ford Mustang Mach-E uppdaterad prissättning – alla siffror exkluderar destination

Ford har också tillkännagivit en ökad EPA-uppskattning av räckvidden för Mustang Mach-E med Standard Range-batteriet, tack vare en ny litiumjärnfosfat (LFP) kemi. De nya siffrorna är 250 miles för RWD och 226 miles för AWD, jämfört med nuvarande EPA-klassade siffror på 247 miles respektive 224 miles. Förändringarna är inte så mycket men AWD-drivlinan med Standard Range-batteriet får också ytterligare 45 hk, vilket ger en effekt till 311 hk från tidigare 266 hk.

Väntetiden under DC-snabbladdning har också reducerats för Standard Range-batteriet. Enligt Ford är en laddning från 10-80 % nu fem minuter snabbare vid 33 minuter.

En sista förändring som Ford har gjort i Mustang Mach-E är tillägget av den senaste versionen av BlueCruises automatiska förarassistansfunktion (version 1.2), som inkluderar handsfree-filbyten. Systemet erbjuds med en kostnadsfri 90-dagars provperiod.

Se även  Varumärkesanmälningar antyder möjlig ommärkning av Alpina

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button