Nyheter

Ford patenterar trådlöst laddningssystem för elbilar

Ford försöker patentera ett sätt att göra trådlös laddning av elbilar mer effektiv.

Trådlösa laddningssystem finns redan, om än mest i eftermarknadsform. Men Fords patentansökan, som publicerades av United States Patent and Trademark Office (USPTO) den 1 juni (och ursprungligen lämnades in den 30 november 2021) beskriver några potentiella förbättringar.

Fords trådlösa laddningssystem patentbild

Som Ford noterar i patentansökan använder de flesta trådlösa elbilsladdningssystem elektromagnetiska fält som överför energi från en strömkälla till en mottagare på fordonet utan en fysisk anslutning. Denna energiöverföring kan avbrytas om några föremål – särskilt de som innehåller metall – finns i närheten av laddningsmaskinen.

Lösningen som beskrivs i patentansökan är att använda kameror för att upptäcka föremål som kan avbryta laddningen och varna föraren med blinkande ljus eller ljud. En sådan lösning skulle kunna använda kameror, lampor och högtalare installerade på ett fordon, som skulle kopplas till laddaren, noterade Ford i ansökan.

Fords trådlösa laddningssystem patentbild

Fords trådlösa laddningssystem patentbild

Ett varningssystem som detta ”kan minska eller eliminera oavsiktlig utlösning av ett tillhörande reducerat effektläge för avstängning av laddningssystemet” om föremål som potentiellt kan blockera energiöverföringen mellan en trådlös laddare och mottagare upptäcks, enligt applikationen. Men det kanske inte är huvudproblemet med att hålla tillbaka trådlös laddning.

Att eliminera skrymmande kablar gör trådlös laddning bekvämare, och WiTricity, ett av de ledande företagen för trådlös laddning på eftermarknaden, har sagt att dess teknik kan matcha effektiviteten och uteffekten för de flesta AC-plug-in-laddningshårdvara. Den förbjudande faktorn för utbredd användning är kostnaden – något Ford inte tar upp här.

Se även  Jeff Gordon kommer ut eller går i pension för en enda helg

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button