Luxury car

Ford patenterar popup-bäddräckessystem

Ford funderar på att patentera ny hårdvara för lastbilsflakar.

Enligt en patentansökan publicerad den 20 april 2023 (och ursprungligen inlämnad den 19 oktober 2021) designar Blue Oval ett uppfällbart sängräckessystem. Skenor skulle placeras i sängsidorna och höjas upp med hjälp av ställdon, enligt ansökan.

Ford pop-up sängräckesystem patentbild

Ford pop-up sängräckesystem patentbild

Den här typen av rälssystem erbjuder några möjligheter, säger Ford i ansökan. Räls kan hjälpa till att säkra högre last genom att dra nät mellan dem, och de verkar vara en bra potentiell monteringspunkt för taktält eller andra tillbehör, som andra biltillverkare och eftermarknadsföretag för närvarande gör med fasta sängskenor.

Ford föreslår också att man använder rörliga skenor på några mer ovanliga sätt. Patentansökan beskriver hur man använder rälsen för att lyfta last från marken till bäddhöjd med ett svängbart fäste, lite som en inbäddskran. Ett par svängbara tvärbalkar kan också stödja ett lastskydd, som kan göras i nivå med toppen av hytten för att förbättra luftflödet över lastbilen samtidigt som det ger utrymme för högre last.

Ford pop-up sängräckesystem patentbild

Ford pop-up sängräckesystem patentbild

Detta är bara en av flera lastbilsrelaterade Ford-patentansökningar. Hittills i år har patentansökningar setts för en pickup med midgate och fällbara säten, ett tvärbalkssystem som kan tillåta användare att vinscha ner last i sängen och en solid axel med navmotorer som skulle vara lämpliga för elektriska lastbilar.

Fords rivaler har också blivit kreativa. Rivian har försökt patentera ett nytt sängförvaringssystem och General Motors varumärkesskyddade nyligen Multistow-bakluckans namn, vilket indikerar en ny bakluckadesign. Patent- och varumärkesansökningar är dock inte bevis på produktionsplaner, så det är svårt att säga vilka av dessa idéer – om några – kommer att gå bortom patentstadiet.

Se även  En Rally Replika Ford Escort I Japan

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button