Nyheter

Ford patenterar flyttbart bord för fordon

Ford vill göra fordonsinteriörer mer som vardagsrum.

En nyligen publicerad patentansökan från biltillverkaren publicerad av United States Patent and Trademark Office (USPTO) den 20 april 2023, men som ursprungligen lämnades in den 14 oktober 2021, visar ett rörligt fordonsbord placerat bland sätena i en fordonshytt.

Patentbild för Ford rörligt bord för fordon

Enligt patentansökan skulle bordet monteras på en bas som är fäst vid golvet och ha en svängbar arm som gör att det kan placeras antingen parallellt eller vinkelrätt mot fordonets mittlinje. Den rörliga ytan kan också fällas upp och avslöja en skärm monterad på undersidan. Ford inkluderade också fotstöd.

Ritningarna visar tabeller baktill på vad som sannolikt skulle vara en SUV och i stället för det främre passagerarsätet. De visar också baksäten monterade längsgående i fordonet istället för latitudinellt som vanligt för att vara vända mot bordet.

Det är inte första gången en biltillverkare har designat ett bord i fordon. Chrysler Town & Country och Dodge Grand Caravan erbjöd en gång ett utfällbart bord som en del av en valfri vridbar sitskonfiguration. Detta gjorde att sätena i de två bakre raderna kunde vända sig mot varandra med bordet emellan. Den funktionen försvann med introduktionen av Chrysler Pacifica för 2017 års modell.

Patentbild för Ford rörligt bord för fordon

Patentbild för Ford rörligt bord för fordon

Ford har inte sålt minibussar i USA på flera år, men det verkar vara intresserade av att lägga till möbler till hytterna på andra fordon. Den erbjuder redan fällbara säten i F-150 pickupen, samt en hopfällbar växelreglage som förvandlar mittkonsolen till en platt arbetsyta.

Se även  Alpine utvecklar stora elbilar inför eventuell lansering i USA

Ford har också försökt patentera ett bord på instrumentbrädan och nedfällbara framsäten. Den förstnämnda beskriver ett litet skrivbord som dyker ut från ett urtag under instrumentbrädan, medan ytterligare patentansökningar diskuterar fällbara säten förpackade med en infällbar ratt och pedaler för att göra tupplurar i bilen mer bekväma. Huruvida någon av dessa funktioner gör det till produktionsfordon återstår dock att se. Biltillverkare patenterar ofta idéer för att säkra immateriella rättigheter innan de låser in produktionsplaner.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button