Electric car

Ford och SK On får 9,2 miljarder dollar statligt lån för batterianläggning

Ford och SK On kommer att få ett statligt lån på 9,2 miljarder dollar för deras BlueOval SK batteri joint venture, enligt en rapport torsdag från The New York Times.

Department of Energy-lånet – det största hittills av Biden-administrationen relaterat till EV-tillverkning – kommer att hjälpa till att finansiera byggandet av batterianläggningar i Kentucky och Tennessee.

Ford tillkännagav fabrikerna 2021, med en rekordstor investering på 11,4 miljarder dollar och skapandet av nästan 11 000 nya jobb vid de två enorma tillverkningskomplexen. Biltillverkaren och SK On sa 2021 att BlueOval SK joint venture skulle rikta in sig på 60 gigawattimmars årlig battericellproduktion i mitten av decenniet.

BlueOvalSK Battery Park – rendering, september 2021

Planerna inkluderar Blue Oval City, i västra Tennessee, och BlueOval SK Battery Park, med dubbla batterianläggningar på samma plats, i centrala Kentucky. Ford sa 2021 att de skulle bygga båda komplexen och planerade att de skulle vara i drift 2025.

Blue Oval City omfattar inte bara en batterianläggning, utan också en leverantörspark och fordonsmonteringsanläggning som kommer att producera elektriska lastbilar, inklusive nästa generations F-150 Lightning. SK On tillverkar redan celler för nuvarande generationens Lightning i Georgia.

BlueOval SK Battery Park-komplexet i centrala Kentucky kommer att bestå av två batterifabriker som producerar celler för framtida Ford och Lincoln EVs.

BlueOvalSK Battery Park - rendering, september 2021

BlueOvalSK Battery Park – rendering, september 2021

Förutom BlueOval SK-komplexen tillkännagav Ford i februari ett avtal med CATL för en batterifabrik på 3,5 miljarder dollar i Marshall, Michigan. Biltillverkaren fortsätter också att montera Mustang Mach-E i Mexiko med hjälp av LG-celler från en fabrik i Polen.

Energidepartementets lån är det största hittills under ett återupplivat program som en gång använts av Obama-administrationen för att finansiera bland annat Tesla, Nissan och Ford, men ignorerats av Trump-administrationen. Under president Biden har energidepartementet förlängt ett lån på 2 miljarder dollar till Tesla-veteranen JB Straubels batteriåtervinningsföretag Redwood Materials och ett lån på 2,5 miljarder dollar till General Motors Ultium Cells LLC batteri joint venture med LG.

Se även  Joe Kugels 1932 Ford Roadster "MyWay" besöker Jay Lenos Garage

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button