Nyheter

Ford Mustang GT4 debuterar 28 juni på Spa

Sjunde generationens Ford Mustang kommer att tävla över hela världen i ett antal olika kategorier, med den senaste av de många planerade Mustang-racerbilarna planerad att debutera på Belgiens Spa-Francorchamps Circuit den 28 juni.

Bilen Ford kommer att presentera är Mustang GT4, designad för privatracing i den populära GT4-klassen. GT4-bilar är för närvarande berättigade att tävla i flera serier i USA och Europa, så det kommer att finnas gott om alternativ för lag som köper en Mustang GT4. Multimatic Motorsports, som utvecklade den framgångsrika Ford GT-racern, kommer att bygga bilarna för alla kunder globalt. Företaget hjälpte även Ford Performance att utveckla bilen.

Andra detaljer bevaras tills avslöjandet, men baserat på GT4-reglerna, förvänta dig att denna Mustang kommer att hugga närmare den väggående versionen än Mustang GT3 avslöjade tidigare denna månad. Den bilen har bekräftats för Nordamerikas IMSA WeatherTech SportsCar Championship och det globala FIA World Endurance Championship (WEC). Inträde i det senare innebär att Mustang GT3 kommer att tävla på 24 Hours of Le Mans 2024.

Mustang-härledda racerbilar tävlar redan i Australiens Supercars-serie och NASCAR Cup Series och Xfinity Series, även om NASCAR-versionerna fortfarande bär kaross från den utgående sjätte generationens modell för tillfället.

Ford är också känd för att arbeta på en Mustang Dark Horse R racerbil som skulle kunna utgöra grunden för en ny one-make-serie. Den är baserad på den banfokuserade vägbilen Mustang Dark Horse, som kommer att sitta ovanför GT i 2024 års Mustang-sortiment, och ersätter modeller som Bullitt och Mach 1. Den har en 500-hk version av 5,0-liters Coyote V-8, och kommer att erbjuda kolfiberhjul som ett fristående alternativ.

Se även  Världens snabbaste hjulbyte på en bil i rörelse

2024 Ford Mustang är planerad att börja säljas senare i sommar. Räkna med att se racerbilen GT4 på banan nästa år.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button