Nyheter

Ford Mustang Dark Horse R tävlar mot debuten den 27 juli

När Ford avslöjade sjunde generationens Mustang i höstas tillkännagav Ford flera racingvarianter, av vilka några har debuterat sedan dess.

Vi har redan sett Mustang GT3, Mustang GT4 och Mustang GT Supercar. Den sista är designad för Australiens Supercars touring car-serie.

Nästa i pipelinen är Mustang Dark Horse R, som Ford Performance på torsdagen sa via ett inlägg på Threads kommer att debutera den 27 juli.

En teaser-skiss som ingår i inlägget avslöjar baksidan av racerbilen. Den ansluter sig till ett enda foto som släpptes under debuten av den senaste Mustangen i höstas (visas ovan).

Inlägg av Ford Performance om trådar gjort den 6 juli 2023

Ford har inte sagt var Dark Horse R kommer att tävla, även om det finns rykten om att biltillverkaren skulle kunna etablera en serie av ett fabrikat byggt runt bilen.

Som namnet antyder är bilen baserad på den spårfokuserade sportbilen Mustang Dark Horse som kommer att ansluta till den vanliga Mustangen i utställningslokaler senare i sommar. En Mustang Dark Horse S bandbil är också planerad. Under huven på både S- och R-versionerna bör samma 500-hk 5,0-liters V-8 monteras på den vanliga Dark Horse.

Dark Horse S och Dark Horse R kommer utan alla funktioner som inte krävs för bananvändning. I stället för dessa kommer en FIA-certifierad rullbur, säkerhetsnät, ett racersäte med säkerhetsbälten (passagerarstolen finns tillgänglig) och en ratt med snabbkoppling. Ford har tidigare bekräftat att varje bil också kommer att ha elektriska frånkopplingar och ett brandsläckningssystem.

2024 Ford Mustang Dark Horse

2024 Ford Mustang Dark Horse

De flesta av standardkontrollerna kommer också att ersättas av dedikerade strömbrytare och rattar placerade på en ny central panel. Ford kommer också att inkludera kontroller för funktioner som en grophastighetsbegränsare och en prestationsdatainspelare.

Se även  Ferrari SF90 Stradale "Versione Speciale" spionbilder

Prestandauppgraderingar jämfört med vanliga Dark Horse kommer att inkludera mer kapabla bromsar, Multimatic DSSV-dämpare, en justerbar bakvinge, ett högflödesavgassystem, huvstift och dragkrokar.

Dark Horse R och S är inte de enda Mustang-racerbilarna som fortfarande är på gång. Fortfarande kommer en ny Mustang NASCAR racerbil som kommer att tävla med start 2024.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button