Nyheter

Ford F-150 Flash namn varumärkesskyddat

Ford har varumärkesskyddat namnet ”F-150 Flash”, vilket antyder att ännu en version av den bästsäljande pickupen kan vara på väg.

En varumärkesansökan som först upptäcktes av CarBuzz lämnades in till United States Patent and Trademark Office (USPTO) den 16 juni. Den lämnades in under International Class 12, som täcker ”bilar, pickupbilar, elfordon, sportfordon och deras strukturella delar.”

Fords strategiska globala motorsportprogram

Införandet av F-150 i namnet bekräftar en variant av pickupen, medan Flash antyder något relaterat till den helelektriska F-150 Lightning. Nämn en ”blixt” och folk vet omedelbart vad du pratar om.

Som CarBuzz noterar, retade Ford en snabbare Lightning tidigare i år under tillkännagivandet av sitt Formel 1-samarbete med Red Bull Racing. Ford kommer att vara Red Bulls teknologipartner från och med 2026, när nya regler träder i kraft, men partnerskapet kommer även att sträcka sig till vägfordon – inklusive Lightning.

Fords vd Jim Farley och F1-föraren Daniel Ricciardo med F-150 Lightning-koncept

Fords vd Jim Farley och F1-föraren Daniel Ricciardo med F-150 Lightning-koncept

Ford retade först Lightning-konceptet i en grafik som visar konceptbilar för elbilar, inklusive Mustang Mach-E 1400, den elektriska Supervan som tävlade på Pikes Peak International Hill Climb och en 1978 F100 elektrisk restomod. Det visades också en blixtformad kontur märkt ”kommer snart”.

Ford kopplade från början inte Lightning-namnet till detta ännu inte avslöjade koncept, men en vecka efter det retas vd Jim Farley twittrade ett foto på sig själv och den dåvarande Red Bull-reservföraren (nu AlphaTauri-racerföraren) Daniel Ricciardo som drar baksida omslaget på ett högpresterande Lightning-koncept. Ford har inte sagt när konceptet kommer att avslöjas, men nu har vi åtminstone en möjlighet till vad det kommer att heta.

Se även  2024 Ford Mustang EcoBoost lägger till teknik, behåller essensen

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button