Nyheter

Flaskhals för adoption av elbilar, Volvo EX30 retas, Fisker Ocean Force E, Päronfördröjning: Dagens bilnyheter

Fisker visar ett terränghav och nollställer några tidslinjer. Volvo retar en mindre el-SUV. EV-däck ska vara en affärsmöjlighet. Och återförsäljarna kväver inte längre EV-antagandet. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Har vänner, familj eller du försökt hitta en elbil i lager att köra och köpa? En rikstäckande studie av shoppingupplevelsen för elfordon från Sierra Club, efter formatet av tidigare studier som går tillbaka till 2016, visar att återförsäljare inte längre är chokepunkten vid användning av elbilar. Det är biltillverkarna själva, som inte tillhandahåller så många elbilar som återförsäljarna vill ha.

Fisker avslöjade ett ”hård kärna” terrängpaket för Oceans elektriska SUV, kallat Force E. Den magra versionen böjde sig samma dag som Fisker avslöjade några verklighetskontroller om sin tidslinje och verksamhet – inklusive ett 2023-mål sänkt från 50 000 fordon till 32 000 -36 000 fordon, och fördröjningen av dess Pear EV till 2025. Den nyheten kom utöver nyheten om att företaget nu har startat Ocean-leveranser i Europa, sex månader efter att kontraktstillverkaren Magna startade produktionen i Österrike, med homologeringsfrågor krediterade för förseningen .

Bör däck- och eftermarknadsservicekedjor fokusera på elbilar? Ingen gör det just nu, och enligt resultat från undersökningsjätten JD Power skulle de kunna få affärer på att göra det från elbilars större behov av ersättningsdäck.

Och Volvo på tisdagen teasade en blandning av spjutspets och traditionell design i en mindre elektrisk SUV som ska heta EX30. Det är klart för en avslöjande den 7 juni, och USA-reservationer kommer att öppna samma dag.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  Priserna för begagnade PHEV steg före 4 000 $ skatteavdrag

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button