Luxury car

Fisker retar Ronin GT fyrdörrars innan den 3 augusti investerardagen

Fisker anser att det är tillräckligt långt i biltillverkningsprocessen och har tillräckligt med produkter på kort sikt för att hålla en investerardag. Det kommer den 3 augusti. Vd:n väckte aptit och retade Ronin GT som har varit på gång i flera år. Vi tror att detta är en utveckling av Fisker EMotion som Fisker pratade om 2018, sedan en coupé med nya fjärilsbakdörrar, en beräknad räckvidd på 400 mil och ett pris runt $129 000. Det vi ser nu har kommit från Magic Works utpost som upprättats i England och drivs av Aston Martins tidigare chef för specialprojekt David King. Henriks bildtext med Instagram-tease var, ”Fisker Ronin, All Electric super GT! Avslöja 3 augusti! Supersnabb & plats för 5! Den ultimata långdistans Grand Touring-bilen med en förväntad räckvidd på 600 miles!”

Fyi, det är 600 miles räckvidd på WLTP-cykeln. Fortfarande gott om avstånd, även om det är en liten stigning ner från den räckvidd på 660 mil vi hörde talas om i maj 2022.

Fisker kallar detta bara en elektrisk grand tourer i Insta-inlägget. På Fiskers sajt kallas bilen ”världens första helelektriska, fyrdörrars cabriolet, GT Sports Car.” Det finns en stängd linje över taket, placerad där den frånvarande B-stolpen annars skulle ge sig till känna. En annan shutline skiljer mittpanelen från C-stolpen, precis där man kan förvänta sig en tredelad hardtop att separera så att den kan vikas in i bagageutrymmet. Förutsatt att detta inträffar kommer Ronin att vara det första och sista inträdet på marknaden för fyrdörrars cabriolet GT i USA, och den enda äkta hardtop cabriolet som säljs här (i motsats till targa-uppsättningarna på bilar som Chevrolet Corvette och McLaren 750S).

Se även  Fisker Oceans leveranser startar i Europa – sex månader in i produktionen

När det gäller specifikationer är allt som har meddelats att Ronin kommer att erbjuda ”extremt höga prestandanivåer” och fungera som ”ett skyltfönster för [Fisker’s] intern ingenjörskonst, drivlina och mjukvarukapacitet.” Fordonsbatteriet har integrerats i strukturen och aktiv aero kommer att spela en roll. Företaget har lovat att hålla priset under $200 000.

Investor Day kommer också att visa produktionen av Fisker Pear stadsfordon, och vi hör att Alaska-pickupen, baserad på Oceanen, kan göra en cameo. Fiskerati rapporterar Fisker efter att ha sagt om pickupen, ”det är verkligen vår syn på en mycket unik supersportig pickup. Jag tror att det är en riktigt het marknad.” Han tillade, ”Jag tror att det kommer att fungera fantastiskt för en pickup, både på väg och terräng. Så väldigt exalterad att visa det fordonet som definitivt kommer att vara radikalt annorlunda än något annat vi har sett på marknaden så långt.”

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button