Luxury car

Fisker Ocean elektriska crossover startar leveranser

Fiskers Ocean kompakta elektriska crossover levereras äntligen till kunder, sa det kaliforniska företaget förra veckan.

Det första exemplet levererades till en kund i Danmark, födelseplatsen för Fiskers vd och grundare Henrik Fisker, som var på plats för att personligen lämna över fordonet.

Kunden valde en Ocean One lanseringsutgåva, färdig i vit exteriör och försedd med en matchande vit interiör. De utvalda hjulen var Fiskers 22-tums AirGlider-design i svart.

Nyheten kommer lite mer än tre år efter att designen av Fisker Ocean först visades upp. Produktion av kundexempel startade nyligen vid en fabrik i Österrike som drivs av kontraktstillverkaren Magna Steyr. Samma företag tillhandahöll plattformen för Oceanen och hjälpte till att utveckla fordonet.

Henrik Fisker med den första kunden Fisker Ocean - maj 2023

Henrik Fisker med den första kunden Fisker Ocean – maj 2023

2023 Fisker Ocean

2023 Fisker Ocean

2023 Fisker Ocean

2023 Fisker Ocean

Havsleveranser i USA förväntas starta senare i år. Fordonet är för närvarande i certifieringsprocessen. Fisker meddelade i april slutförandet av krocksäkerhetstestprogrammet.

”Jag uppskattar tålamodet från våra bokningsinnehavare och är glada över att få fordon i händerna på våra kunder”, sa Henrik Fisker i ett uttalande.

Oceanen är tänkt att anlända till USA som en 2023-modell. Det kommer att kosta från $37 499 för köpare som vill köpa crossover direkt. Fisker planerar också att erbjuda hyresavtal utan fasta villkor, från 379 USD per månad. Hyresavtalen kommer att omfatta all service och underhåll, och kommer att tillåta upp till 30 000 miles att köras årligen.

The Ocean kommer att erbjudas i klasserna Sport, Ultra och Extreme. Den basframhjulsdrivna Sport kommer att ha en enda elmotor på 275 hk, köra från 0-60 mph på 6,9 sekunder och leverera en EPA-klassad räckvidd på 250 miles, enligt Fisker. I andra änden av spektrumet kan Extreme-köpare se fram emot 550 hk från ett dubbelmotorsystem, vilket kommer att minska tiden 0-60 mph till 3,6 sekunder. Denna klass förväntas ge en EPA-klassad räckvidd på 350 miles.

Se även  Cadillac Escalade IQ spionbilder visar upp flaggskeppets elektriska SUV

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button