Nyheter

Fiat retar 600e elektrisk crossover

Fiat förra veckan gav den första titten på 600e, en elektrisk subkompakt crossover som formellt kommer att introduceras senare i år.

600e visades kort i en video producerad av Fiat för att markera sitt stöd för World Meeting on Human Fraternity-evenemanget anordnat av Vatikanen, som ägde rum den 10 juni på Petersplatsen i Rom.

Kamouflerade prototyper för fordonet har också tidigare upptäckts.

Designen delar egenskaper med Fiats omgjorda 500e elektriska minibil som redan säljs utomlands och kommer till USA nästa år. Lamporna har en liknande behandling på båda fordonen, liksom sidofönsterformerna.

Videon visar att interiördesignen också kommer att vara liknande för båda fordonen. En böjd huva håller instrumentgruppen medan en infotainmentpekskärm med liggande orientering är fäst i mitten av instrumentbrädan.

Under huden ska finnas den uppdaterade CMP-modulplattformen från Fiats moderbolag Stellantis. Plattformen debuterade förra året i Jeep Avenger subcompact crossover som säljs utomlands, och är också inställd på att ta sig in i en Alfa Romeo subcompact crossover som kommer under första halvåret 2024. Alla tre crossovers kommer att dela en fabrik i Polen.

Avengers drivlina består av en 156-hk motor på framaxeln, ett 400-volts elektriskt system och ett 54-kWh-batteri med en räckvidd på cirka 200 miles. Räkna med liknande siffror för 600e, och möjligen Alfa Romeo.

600e är en av två elbilar som Fiat introducerar i år. Den andra är Topolino fyrhjuling som avtäcktes tidigare i juni. Medan Topolino sannolikt inte kommer att nå USA, kan 600e potentiellt nå lokala utställningslokaler som en ersättning för 500X.

Se även  Mitsubishi elektrisk pickup, flera elbilar retade i produktplanen

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button