Luxury car

Ferrari vinner Le Mans, Telo, Fords vindtunnel: The Week In Reverse

Ferrari skrev historia genom att återigen vinna 24 Hours of Le Mans, en EV-startup vid namn Telo debuterade och Ford visade sin rullande vindtunnel. Det är veckan i omvänd ordning, här på Motor Authority.

Ferrari återvände till 24 Hours of Le Mans och vann loppet efter att ha genomfört 342 varv. Segern markerade Prancing Horses 10:e totalseger på Le Mans. Det var hundraårsloppet.

2024 års Buick Envision debuterade med reviderad design, uppgraderad teknik och GM:s handsfree förarassistanssystem kallat Super Cruise. Den kompakta crossoverns design efterliknar den större enklaven och lägger till den trefärgade skölden till biltillverkarens reviderade märke.

EV startup Telo kom i ljuset med en liten elektrisk pickup. Telo sägs kosta cirka 50 000 dollar, ha en räckvidd på cirka 350 miles, upp till 500 hk och en dragkapacitet på upp till 6 600 pund, och Telo låter nästan för bra för att vara sant. Mest imponerande är det faktum att lastbilen är ungefär lika lång som en Mini Cooper men sägs dra fem vuxna och har en 5-fots säng.

Porsches Mission X elektriska hyperbil sätter biltillverkaren i en ny designriktning. Med vertikala LED-strålkastare, en fullbredds LED-baklykta och racerbilsliknande dörrar är Mission X en elektrisk hyperbil som inte liknar något Porsche någonsin har gjort förut.

Ford presenterade sin nya rullande vindtunnel som kan simulera hastigheter på upp till 200 mph. Biltillverkaren använde vindtunneln för att hjälpa till att utveckla 2024 Mustang Dark Horse, som producerar mer downforce än någon produktions Mustang utrustad med en 5,0-liters V-8 i historien.

Se även  Glickenhaus 007 LMH bekräftat för tredje WEC-säsongen, Le Mans

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button