Luxury car

Ferrari ser ett starkt andra kvartal när Purosangue-leveranserna börjar

MILAN — Ferrari producerade en större än väntat 27% ökning av kärnvinsten för första kvartalet, och man förutspår ett starkt andra kvartal när leveranser startar för dess nya Purosangue-modell, för vilken väntelistorna sträcker sig till 2026.

Den italienska tillverkaren av lyxiga sportbilar sa att de återupptog beställningar på Purosangue fyra-dörrars, fyrsitsiga, som hade avbrutits på grund av den initiala ”oöverträffade” efterfrågan.

VD Benedetto Vigna sa att Ferraris totala orderbok täckte produktionen fram till slutet av 2025. Men de kunder som nu beställer den bensindrivna 12-cylindriga Purosangue för 390 000 euro ($430 000) kommer att behöva vänta till 2026 för att få den.

”Vi överraskades positivt för det här starka intresset”, sa Vigna till analytiker som presenterade bolagets kvartalsresultat.

Relaterad:

VD:n bekräftade dock Ferraris löfte att hålla Purosangue-försäljningen under 20 % av den totala gruppleveransen under bilens livscykel och att inte förlänga den, för att behålla en viss exklusivitet.

Ferraris Milano-noterade aktier steg så mycket som 5,6 % på torsdagen till ett nytt rekord på 267,20 euro.

The Prancing Horses justerade resultat före räntor, skatt, avskrivningar och amorteringar (EBITDA) under januari-mars perioden uppgick till 537 miljoner euro, vilket överträffade analytikerförväntningarna på 508 miljoner euro, enligt en Reuters-undersökning.

Högre leveranser, ledda av Portofino M, 296 GTB och 812 Competizione-modellerna, drev resultaten, såväl som prissättningskapaciteten.

CFO Antonio Picca Piccon berättade för analytiker att Ferrari nu tillämpade medelstora ensiffriga prishöjningar på utvalda modeller och marknader som de tillkännagav förra året. Han sa att företaget förväntade sig ett starkt andra kvartal, följt av ett mjukare andra halvår – i synnerhet fjärde kvartalet – i linje med dess planerade produktkadens.

Se även  2024 Audi Q8 E-Tron Road Test: Uppgraderad (och bytt namn) EV är en fantastisk dagstur

Bernstein-analytiker noterade att Ferraris ”extremt starka” produktmix, prissättning och långa orderbok skyddade företaget mot potentiella recessionsdrivna orderavbokningar.

Ferrari, som har lovat sin första helt elektriska modell 2025, bekräftade sina helårsprognoser, även om Bernstein-analytikerna sa att de förväntade sig att de skulle höjas senare under året.

Bilprishöjningar kommer att motverka den nuvarande kostnadsinflationen, sa Ferrari.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button