Luxury car

Felicity Jones får huvudrollen i F1-dramaserien ”One”

En ny tv-dramaserie enligt Formel 1 är enligt uppgift på gång.

Med titeln ”One” kommer det att vara en ”familjedramaserie” med Felicity Jones i huvudrollen, och kommer att vara den första officiellt sanktionerade manusserien om F1, enligt Deadline.

Jones, stjärnan i ”Rogue One: A Star Wars Story” och ”The Theory Of Everything” kommer också enligt uppgift producera serien under hennes Piecrust Pictures-banner. Ett releasedatum är beroende av lösningen av den pågående författarstrejken.

Serien ”kommer att fokusera på den tumultartade uppstigningen av ett fiktivt familjeägt F1-lag när det kämpar med hårda personligheter, ständigt föränderliga rivaler och insatser på flera miljoner dollar”, enligt rapporten, och tillägger att One kommer att ”blanda fiktion med den verkliga världen av F1.”

Frank Williams och Claire Williams

Frank Williams och Claire Williams

Inga andra detaljer i historien gavs, men denna disposition för tankarna till sagan om Williams-teamet, som startade av Frank Williams 1977 och hölls under familjeledning tills det såldes till det amerikanska investeringsföretaget Dorilton Capital 2020. Frank Williams, som dog 2021 vid 79 års ålder, förblev officiellt ansvarig fram till försäljningen, men hans dotter Claire Williams hade tagit över den dagliga ledningen. Hon är fortfarande en av väldigt få kvinnor som leder ett F1-lag.

Det ena är långt ifrån det enda F1-relaterade projektet på gång. Brad Pitt är inställd på att spela i en F1-film producerad av Apple Studios, med den sjufaldige F1-mästaren Lewis Hamilton utnämnd till en av producenterna. Apple tillkännagav också 2022 en dokumentär med fokus på den brittiska föraren.

2023 Formel 1 Spanska Grand Prix

2023 Formel 1 Spanska Grand Prix

På Netflix tillkännagavs en thriller med titeln ”The Formula” och med Robert De Niro och John Boyega i huvudrollerna 2021. Det rapporterades också 2022 att Keanu Reeves kan arbeta på en F1-dokumentserie för streamingtjänsten Disney+.

Se även  Ford F-150 Lightning får en fjärde prishöjning

Men nästa racingfilm som kommer på bio handlar om sportbilsracing, inte F1. ”Gran Turismo” har premiär den 11 augusti och berättar historien om den spelare som blev racerförare Jann Mardenborough, en brittisk förare som vann en racerplats i den självbetitlade tv-spelsserien och fortsatte med att tävla i 24 Hours of Le Mans.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button