Luxury car

Faraday Future prissättning tillkännagavs, specialutgåvan toppar $300 000

Som en del av Faraday Future FF 91:s officiella lanseringsevenemang har prissättningen äntligen tillkännages för den lyxiga elbilen. Prissättningen verkar bara ha tillkännagivits för de två högsta trimmarna, FF 91 2.0 Futurist, och de första 300 exemplen i begränsad upplaga av FF 91 2.0 Futurist Alliance. Och ingen av dem är prisvärd. Futuristen har ett MSRP på $249 000 och Futurist Alliance har ett startpris på $309 000. Faradays pressmaterial och webbplats delar ingen destinationsavgift.

Det är ganska enorma priser. För att sätta dem i perspektiv matchar toppklassen Lucid Air Sapphire den Futurist-trimningen till $250,650, med Airs på ingångsnivå som kostar mindre än $100,000. Cadillac Celestiq kommer också att vara i intervallet $300 000, även om den också har djup personalisering med färger, material och mer för kunder som skulle kunna jämföras med Rolls-Royce och Bentley.

Dessa Futurist FF 91-modeller har en del imponerande statistik för att backa upp priserna. De har vardera tre motorer som ger 1 050 hästkrafter och 1 458 pund-fots vridmoment. Faraday hävdar att dessa motorer kommer att starta en FF 91 till 60 mph på 2,27 sekunder. Räckvidden är också imponerande (men fortfarande mindre än de flesta Lucid-modeller) på 581 miles med sitt 142 kWh batteripaket.

Futurist Alliance kommer specifikt med några exklusiva saker, förutom att vara de första 300 byggda, för att motivera sin premie över den vanliga futuristen. Den finns i tre exklusiva färger (två silver och en svart) och har unika 22-tumshjul. Den kommer också med en Apple Watch laddad med en app för att styra bilfunktioner, en dag med körinstruktioner på en racerbana och en viss nivå av anpassning för den inbyggda AI-assistenten.

Se även  Rivian prissättning och efterfrågan, Honda compact EV, Ford vätgasbränslecellstest: Dagens bilnyheter

Som en sidoanteckning tillkännagav Faraday också en prenumerationstjänst som heter aiHypercar+. Faradays material var ganska vaga, men det verkar som att huvuddraget för tjänsten är AI-assistentanpassning, fordonsunderhåll och en viss nivå av internettjänst för bilen. De första 2 000 personerna som prenumererar (med en insättning på 100 USD) kommer att låsa in introduktionspriset på – och du kommer att vilja sitta ner för detta – 14 900 USD per år.

Men tillbaka till själva bilen. Leveranserna av de första modellerna är fortfarande inte konkreta, vad gäller Faradays material, även om vi har kontaktat oss för att se om vi kan få ett riktigt datum. De första bilarna kommer att gå till ”Industry Expert FPOs.” Vi är inte riktigt säkra på vad det innebär. Vi gissar att de är förbeställningsinnehavare med någon grad av koppling till företaget eller bilindustrin. Dessa köpare, efter att ha betalat av hela priset för bilen för att slutföra sina beställningar, kommer att kunna delta i en ”Co-Creation Day”, som verkar vara ett ägarorienteringsevenemang, den 6 juni.

Slutligen har Faraday också återöppnat förbeställningar för att reservera bilar i framtiden. Futurist Alliance kräver en insättning på 5 000 $ och Futuristen kräver en insättning på 1 500 $. Ingångsnivån FF 91 2.0 har en insättning på $1 000, och det är förmodligen mindre än en futurist, men funktionsuppsättningen och priset har ännu inte meddelats.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button