Feature

Familjevärden: Moontech E30 M3

Projektbilar kan vara en livskrävande, pengarsugande, själskrossande resa för självupptäckt. Om du är i ett engagerat förhållande och har ett projekt på gång, då är det bättre att hoppas att din andra hälft är med.

Ai Taguchi gifte sig in i galenskapen. Hon är den bättre hälften av Moontechs Hikaru Taguchi och delar en passion för att bygga galet coola bilar. Om du behövde bevis, är Aisans senaste projekt det.

Toby_Thyer_Photographer-12

Att bygga anpassade bilar är en av de mest onödiga hobbyerna som finns. Att spela squash håller dig i form, schack håller ditt sinne skarpt och quiltning håller dig mysig på vintern. De är alla värdefulla sätt att spendera sin fritid och surt förvärvade pengar. Men bygga bilar? Ingen behov en Fiat Panda på 1 000 hk. Och det finns ingen anledning för någon med sitt fulla sinne att skohorn en Big Block Chevy V8 till en Mini eller få en hel motorcykel att driva hjulen på en Daihatsu Hijet kei skåpbil från insidan (håll utkik efter Michals kommande inslag på ’Kevin’). Inte ens de som bygger dessa saker har inga ursäkter. ’För att vi kan’ är den typiska motiveringen för sådan bilformad tomfoolery.

Toby_Thyer_Photographer-44
Toby_Thyer_Photographer-27

Men anpassade bilar gör oss glada, och oavsett om din byggbudget är under 1 000 USD eller över 100 000 USD, gör glädjen de ger dem helt värdefulla.

Toby_Thyer_Photographer-33

Naturligtvis är det bra att investera sin tid och sina pengar i bilar när man är ung, singel och lever ett sorglöst liv, men vad händer när småfötters smattrande kastar en monstruös skugga över allt det roliga? För många innebär att slå sig ner att växa upp och sälja alla sina fåniga leksaker för säkerhet och stabilitet.

Toby_Thyer_Photographer-4

På första sidan kan det vara en sorglig dag när du måste byta in din prestandabil mot en sittvagn, men att hälla pengar i en överdimensionerad leksak skriker knappast ”ansvarig familjemedlem”. Såvida du naturligtvis inte har turen att få din tårta och Ät det. Jag är inte säker på om barnet eller bilen är kakan i den analogin; Jag låter dig bestämma och reflektera över din egen moral.

Toby_Thyer_Photographer-2

Detta verkar vara fallet med Ai-san och Hikari-san. De har turen att vara i den positionen där att bygga skräddarsydda bilar och skaffa familj går hand i hand. De har fått logistiken att fungera ganska bra också.

Se även  Porsche Design GT3 RS Chronograph x Porsche 992 911 GT3 RS
Toby_Thyer_Photographer-28

Var och en har sin egen leksak – Ai-san denna fräscha E30 M3-konstruktion och Hikari-san sin Porsche 964 C2. Men båda leksakerna är kupéer, så hur gör de sina matinköp med ett litet barn i släptåg? En packad G21 BMW Touring förstås. Det ser affärsmässigt ut och får lätt plats för en månads babytillbehör i ryggen.

Toby_Thyer_Photographer-8

Moontech anpassade byggen delar i allmänhet ett gemensamt tema: de är elegant coola, lyxiga och smakfullt utförda. Ai-sans M3, som blev klar lagom till Wekfest Japan 2023 i maj, är inget undantag.

Toby_Thyer_Photographer-20

Vi såg Moontechs vildare sida med sin 450 hk LS-bytta E36 BMW M3 redan i slutet av 2021, och även om den bilen delar vissa visuella likheter med Ai-sans E30-bygge, kan BMW-purister vara något mindre kränkta den här gången.

Toby_Thyer_Photographer-31
Toby_Thyer_Photographer-29

Vi kommer till orsaken om en stund, men först exteriören, som har ett antal äkta BMW DTM/Group A-homologering och tävlingsdelar. Det finns en DTM kolfiber bakvinge och DTM speglar, plus en Evolution 2 frontspoiler i mixen. Eftermarknadsdelar har hållits till ett minimum, men du kanske har sett den fräcka kolfiberläppen under den främre luftdammen för att balansera saker och ting.

OZ Racing Futura-hjul går aldrig ur stil och här används de i en 17-tums montering med djupa pipor. En kombination av Air Lift Performance-fjädring och sträckta Toyo Proxes Sport-däck ger ett tätt ingrepp under M3:s fabrikspumpade stänkskärmar. Wilwood-bromsar – med gigantiska 6-pots bromsok i framkanten – garanterar gott om stoppkraft.

Toby_Thyer_Photographer-45
Toby_Thyer_Photographer-50

Moontech-interiörer gör aldrig besviken. Ai-sans bil har en halv rullbur och Recaro Profi SPG-säten för att sätta en tävlingston, men en omfattande omtrimning i läder och Alcantara höjer kabinen till en annan nivå. Inte ens rullburens stänger besparades den anpassade trim-touchen.

Se även  En Suzuki Cappuccino med en extra shot
Toby_Thyer_Photographer-48

Interiören är nu också hem för en renown-ratt, Air Lift Performance-kontrollern och för tillfället en Recaro J3 Neo Cosmo bältesstol för den yngsta Taguchi.

1-Toby_Thyer_Photographer-582

Om Ai-sans M3 inte var tillräckligt cool vid det här laget, har den blivit borta och gjorts extra speciell med ett stänk av iDing Power-magi.

Toby_Thyer_Photographer-57

Jag skulle älska att berätta om alla bitar som har förvandlat BMW:s 2,3-liters S14-motor till en 2,5-liters ”M3/S2+”, men iDing Power är inte de som ska avslöja mycket när det kommer till hur de gör saker och ting . Allt du behöver veta är att ”Stage 2+”-paketet bygger på vad BMW:s M-ingenjörer skapade i S14, både vad gäller prestanda och hur det låter. Den sitter också i ett mycket rent motorrum.

Toby_Thyer_Photographer-56

Det finns uppenbara insugs-, avgas- och tändningsuppgraderingar, plus det interna arbetet som krävs för att strömma motorn från 2,3L till 2,5L. Sammantaget passar paketet perfekt med bilens anpassade karaktär, och utan att vika för långt från BMW:s ursprungliga manus.

Toby_Thyer_Photographer-67
Toby_Thyer_Photographer-66

Taguchis är kanske inte din genomsnittliga familj på 3,1 personer, långt ifrån det faktiskt. Från utsidan och tittar in verkar det som om de har allt – ett trebilsgarage och en ny medlem i familjen för att få fram den sortens leenden som till och med en 1 000 hk Fiat Panda skulle ha svårt att få fram.

Toby_Thyer_Photographer-68

För de av oss med begränsad budget eller partners som inte är med ombord med den anpassade bilhobbyn, kan vi bara drömma om den perfekta familjen. Fast jag frågade inte Ai-san om de har en hund, så kanske, bara kanske, har taguchis inte riktigt allt.

Toby Thyer
Instagram _tobinsta_
tobythyer.co.uk

Se även  En Mk2 Escort Mexico For Life

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button