Nyheter

F1-leverantören debuterar från hyllan kolmonocoque för vägbilar

Ett företag som tillverkar kolfiberdelar till Formel 1-racerbilar och andra högpresterande fordon, samt flyg- och försvarsindustrin, har lanserat ett hyllplan i kolfiberchassi designat för väg- och racerbilar.

Dash-CAE, baserat i Abingdon, Storbritannien, avslöjade på tisdagen TR01, ett chassi i kolmonokokt som bildar ett fordons passagerarcell och till vilket främre och bakre underramar fästs. Den riktar sig till lågvolymtillverkare och har ett pris från under 30 000 brittiska pund (cirka 38 470 $), vilket enligt Dash-CAE är ungefär halva priset av jämförbara rivaliserande lösningar.

DASH-CAE:s TR01-chassi

Dash-CAE sa att de var tvungna att lansera chassit på grund av den ”avsevärda” tillväxten på hyperbilsmarknaden, samt en stark efterfrågan från motorsportsektorn på prisvärda monocoques.

”TR01-chassit öppnar nya möjligheter för nischade biltillverkare och större internationella OEM-tillverkare genom att erbjuda ett prisvärt, mångsidigt, lätt och högstyvt kolmonokokchassi”, säger Tim Robathan, Dash-CAE:s VD, i ett uttalande.

WAE, tidigare teknikavdelningen för Williams F1-teamet, presenterade förra året en komplett plattform designad för elektriska hyperbilar. Kallas EVR, WAE:s plattform har också en kolmonokock och kan stödja effekter upp till 2 212 hk.

DASH-CAE:s TR01-chassi

DASH-CAE:s TR01-chassi

Dash-CAE:s TR01-chassi är designat för tvåsitsiga fordon och kan rymma gas-, hybrid- och helt elektriska drivlinor. Enligt företaget väger den mindre än 110 pund och uppfyller globala krocksäkerhetsstandarder, inklusive NHTSA:s FMVSS-standarder.

Företaget sa att det kunde sänka kostnaderna tack vare sitt interna synsätt på alla aspekter av chassitutveckling, inklusive ingenjörskonst och design, tillverkning (inklusive additiv tillverkning), verktyg och mer.

Företaget har inte sagt om det redan har några kunder som står i kö för TR01-chassit.

Se även  Bangernomics: hur man köper en banger och kör den för jordnötter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button