Nyheter

F1-föraren Lando Norris tar emot en skräddarsydd superbil från McLaren

Lando Norris kanske kör en McLaren Formel 1-racerbil för ett jobb, men när det är dags att svalka sig har han nu en skräddarsydd McLaren-vägbil till sitt förfogande.

Bilen i fråga är en McLaren 765LT Spider, som gjorde sin debut i mitten av 2021 och är begränsad till 765 exemplar världen över.

Norris, som har kört för McLaren sedan säsongen 2019 och för närvarande är tionde i 2023 års förarmästerskap, tog i bruk sin 765LT Spider för 18 månader sedan och tog nyligen en timeout från sitt fullspäckade schema för att besöka fabriken i McLaren Automotive road car division och personligen ta emot sin konstruktion.

Norris hjälpte till att designa bilens utseende tillsammans med McLarens MSO-personaliseringsavdelning. I en video som lades upp på måndagen på McLaren Automotives YouTube-kanal visas Norris när han besöker fabriken och ser bilen för första gången.

Hans specifikation har blåtonad kolfiber för exteriören i kombination med gula accenter som matchar den gula färgen som används på hans racinghjälmar under hela hans karriär. Några av de gula accenterna bildar en logotyp som består av fyra streck, en nick till Norris tävlingsnummer.

Även om 765LT Spider inte är lika snabb som hans F1-racerbil, diskar den fortfarande upp massor av fart. Bilen är den mer extrema versionen av 720S Spider, med sin turboladdade 4,0-liters V-8 på 755 hk, eller 45 hk mer än standardbilen. Prestandakraven inkluderar en 0-60 mph-tid på 2,7 sekunder och en topphastighet på 205 mph.

LT i namnet, samtidigt som det ursprungligen signalerade Long Tail-versionen av McLarens F1 GTR-racerbil, används nu för hardcore-versioner av McLarens vägbilar. I fallet med 765LT kommer bilens extra längd över 720S faktiskt från en förlängd främre splitter i motsats till en sträckt bak. Klyven lägger till 57 mm till den totala längden. McLaren ökade även spårvidden fram med 6 mm och sänkte den främre åkhöjden med 5 mm.

Se även  2024 Subaru Crosstrek till försäljning i vår med 26 290 $ prislapp

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button