Nyheter

F-150 Lightning prissänkning, Cybertruck-batterier, Tesla och EV-tillfredsställelse: The Week in Reverse

Varför rekommenderas Toyota RAV4 Prime laddhybridägare att inte koppla in?

Vilken SUV kostar mindre att leasa som laddhybrid än i vanlig bensinform?

Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd riktning – här på Biltips Reports – för veckan som slutar 21 juli 2023.

En av veckans bäst mottagna nyheter kom i måndags, när en prissänkning på nästan 10 000 $ på Ford F-150 Lightning förde tillbaka bas Pro till 51 990 $. Men för att sätta det hela i sitt sammanhang betyder det att basen Lightning Pro nu bara kostar 25 % mer än den gjorde förra året.

2023 Ford F-150 Lightning

Det finns många bra erbjudanden där ute – om du är villig att utöka din shopping till leasing. Jeep Wrangler 4xe plug-in hybrid kostar för närvarande mindre att leasa än den icke-hybrid Wrangler, delvis tack vare Commercial Electric Vehicle Tax Credit som hjälper till att subventionera ett brett utbud av elbilar.

Tesla meddelade förra helgen att de tillverkade den första Cybertrucken i Austin – även om den inte inkluderade några detaljer om den efterlängtade elektriska lastbilen eller ens om detta tyder på att massproduktionen kommer att öka tidigare. Men på onsdagen, under sin kvartalsvisa finansiella uppdatering, avslöjade den några fler tekniska tips om sin Cybertruck – framför allt att Cybertruck-battericellerna kommer att få en ökning på 10 % i energitäthet jämfört med de som används i Model Y. Det har dock inte sagts om detta betyder mer räckvidd än de 250 till 500 milen som ursprungligen hävdades. Företaget har enligt uppgift förberett en högnickelversion, så det kan finnas utrymme att växa utöver detta inom en snar framtid.

Enligt resultat från den senaste JD Power APEAL-studien, som tittar på de första 90 dagarna av ägande, är ägarnöjdheten nere för Tesla, medan den är upp för andra elbilar. Framstående för hög tillfredsställelse i år var BMW i4 och Genesis GV60.

Listan över biltillverkare som bekräftar bytet till Teslas NACS-laddningskontakt fortsätter att växa. Nissan blev på onsdagen den första japanska biltillverkaren som planerar att införa NACS i nya USA-bundna elbilar 2025, med en adapter som kommer 2024.

Tesla Supercharger

Tesla Supercharger

Som en del av en sammanfattning av potentiellt viktbesparande, räckviddshöjande utvecklings- och forskningsarbete som utförs av Volkswagen Group i USA, bekräftade VW att de arbetar med högeffekts trådlös laddning – med potentiella laddningshastigheter som ligger långt inom DC-snabbladdningsområdet. Det fanns fortfarande ingen bekräftelse på Tesla NACS-laddningsporten, även om den är under övervägande.

Hyundai avslöjade utseendet på 2024 års Hyundai Santa Fe-sortiment, som troligen kommer att fortsätta inklusive hybrid- och plug-in-hybridversioner. Sammanfattningsvis blir den mycket boxigare och kantigare, med ett utseende och extra funktionalitet som enligt Hyundai gör den optimerad för utomhusbruk. Det kan också vara en bättre passform vid sidan av den kommande Ioniq 7 elektriska SUV.

2024 Audi Q8 E-Tron

2024 Audi Q8 E-Tron

Alla Audis elektriska SUV:ar får Top Safety Pick+-nicken från Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), underströk organisationen denna vecka. Det inkluderar 2024 Q8 E-Tron-familjen – tidigare känd som E-Tron SUV och Sportback – såväl som Q4 E-Tron-familjen. Även om den inte inkluderar den exklusiva E-Tron GT sedan.

Laddning i kallt väder av Toyota RAV4 Prime och Lexus NX 450h+ avråds från som en del av ett återkallande av dessa plug-in hybrider för en felaktig komponent som kan leda till brand. Detta är den första framdrivningsrelaterade återkallelsen av denna mycket älskade PHEV som inte är en mjukvarufix.

Det här var en stor vecka för elbilsproduktionsrelaterade nyheter – inklusive framtida elbilar, omkalibrerade förväntningar och nya marknader. GM, till exempel, har pausat produktionen av BrightDrop elektriska skåpbilar vid sin kanadensiska monteringsfabrik på grund av en rapporterad batteribrist – allt medan biltillverkaren påstår sig accelerera farten. Under andra kvartalet sålde GM mindre än 2 000 av sina elbilar som inte är den snart utgående Chevy Bolt EV eller EUV.

Mazda planerar två elbilar för Nordamerika som ska introduceras under tidsramen 2025-2027, och man planerar att lokalisera amerikansk elbilsproduktion snart efter det. Men som en rapport nyligen underströk, ser mexikansktillverkade Mazda-bilar allt mer sannolika ut.

Enligt en rapport försöker Tesla och BYD göra prisvärda elbilar i Indien – inte tillsammans, utan oberoende. Tesla kan potentiellt använda Indien som en exportbas, enligt uppgift, medan BYD kan driva ett partnerskap med ett lokalt företag som kan inkludera batterier och en komplett linje av elbilar.

Jeep Avenger

Jeep Avenger

Och Jeep-märket verkar ha backat på sina elbilsplaner för Europa. Jeep avslöjade Avenger förra året med avsikten att sälja en bensinversion på en mycket begränsad basis på kontinenten – men det är enligt uppgift sedan utökad tillgänglighet av tank-och-slutrörsmodellen som en del av vad chefen för Jeep i Europa kallar ett ”pragmatiskt” beslut som inte kommer att påverka märkets mål att ta fram alla elbilar där till 2030.

Slutligen har EU lagt till nya krav för tätare DC snabbladdningsstationer i Europa. Det inkluderar ett laddningsnätverk som stöder tunga lastbilar och ett krav på vätgastankstationer till 2031 – även om om bildandet av amerikanska och europeiska vätgasnätverk fram till nu är någon indikation kan planen behöva finjusteras på vägen.

Se även  2023 värvar Ford F-150 Lightning Pro till polistjänst

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button