Nyheter

ExoMods 1968 Dodge Charger har Hellcat-chassi, kolfiberkropp

Ett antal företag bygger klassiska Dodge Chargers med original eller anpassade chassin, även om ExoMod Concepts har tagit ett annat tillvägagångssätt. Det Greenville, Pennsylvania-baserade företaget använder chassit till en modern Dodge Challenger SRT Hellcat och lägger sedan till en klassisk Charger-kropp – gjord av kolfiber.

ExoMods Charger-kropp efterliknar den breda 1968-laddaren, och tack vare sin kolfiberkonstruktion hjälper den till att tappa 400 pund från donatorn Challengers tjänstevikt samtidigt som den förbättrar styvheten och styvheten. Den resulterande designen, som tar 1 500 timmar att slutföra, är cirka fyra tum bredare än den vanliga Challengern.

ExoMod stannar dock inte vid kroppen. Företaget lägger också till seriös prestanda genom en uppgradering på 1 000 hk för donatorbilens kompressormatade 6,2-liters V-8. Uppgraderingen hanteras av Hennessey Performance och inkluderar ändringar av bränsle-, insugs- och avgassystem, samt kompressorn.

Inga ändringar görs i inredningen. Byggnaden behåller även lagerhjulen och Brembo-bromsarna.

ExoMod 1968 Dodge Charger

”Vår distinkta bredkroppsladdare från 1968 är en modern superbil som drivs av en 1 000 hk V-8 trimmad av Hennessey Performance”, säger Rick Katzeff, ExoMods VD, i ett uttalande.

ExoMods 1 000 hk version av Charger restomod kostar 379 000 $. Företaget planerar att begränsa produktionen till endast 10 exempel.

För köpare som missar något överväger ExoMod en Dodge Charger Daytona från 1969 som en uppföljning och tar för närvarande emot intresseanmälningar.

Se även  Cadillac namnger de första förarna för 2023 års LMDh-kampanj

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button