Nyheter

EV-lagren växer och priserna kan sjunka snart

Trots stark försäljning växer återförsäljarnas EV-lager, enligt data från Cox Automotive (via Automotive Biltips).

Elbilar närmar sig 7 % av den amerikanska nybilsmarknaden och de är på väg att överträffa försäljningen av en miljon bilar i USA för första gången i år, uppskattar Cox Automotive. Men uppgifterna visar också att elbilar inte flyger från återförsäljare.

Hondas framtida återförsäljardesign för att sälja elbilar – 2022

Till slutet av andra kvartalet förväntas EV-lagret i USA för första gången överstiga 90 000 enheter. För sammanhanget, förra året, när utbudet av elbilar var mycket snävare, var det nationella lagret runt 21 000 enheter. Som Cox Automotive noterar har försäljningen av elbilar ökat, men inte lika snabbt som utbudet av fordon.

Flera faktorer håller fortfarande tillbaka större försäljningstillväxt för elbilar. I en undersökning av återförsäljare och konsumenter i juni fann Cox också att återförsäljare fortfarande inte är lika redo för den elektriska framtiden som konsumenterna är. Och även om konsumenterna kanske är mer entusiastiska än återförsäljarna, är intresset för elbilar långt ifrån allmänt.

Resultat från juni 2023 Cox Automotive-undersökning om elbilar

Resultat från juni 2023 Cox Automotive-undersökning om elbilar

Ipsos har kommit fram till att konsumenternas intresse för elbilar släpar efter, delvis på grund av kostnadsmissuppfattningar om den totala ägandekostnaden för elbilar, som faktiskt kan vara mycket lägre än bensinbilar. Förvirring över det federala skatteavdraget för elbilar och regler som verkade förändras flera gånger under det senaste året kan också vara ett problem.

Den faktiska kostnadsbilden kan dock i slutändan gynna elbilar. Under ledning av Teslas prissänkning på 20 % i början av året har vissa föreslagit att ett priskrig för elbilar redan pågår, även när högre batteri- och tillverkningskostnader potentiellt pressar prispariteten med förbränningsfordon ytterligare mot 2030. För nu, gott om utbud Det betyder troligen att elbilserbjudanden äntligen kan komma – och åtminstone är priset borta.

Se även  GMC Hummer EV Pickup klättrar till 355 mil uppskattning, SUV på 314 mil

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button