Feature

En förstagångsbyggares Pandem Civic

Vi har alla sett vår beskärda del av DIY-katastrofer, men det här är inte en av dem. Det är raka motsatsen.

Det som började som en aktie Honda Civic SiR har förvandlats till en modern show-stopper av 21-åriga Towa-san.

Toby_Thyer_Photographer-16

Det här är inte en ny historia på något sätt. Jag har hört talas om att barn köper sina drömbilar innan de faktiskt är gamla nog att köra, men det är verkligen inte ett vanligt scenario. I Towa-sans fall tog han upp de äkta EG6-åren innan han tog sitt körkort vid 18, och för nästan ingenting. Kommer du ihåg den gamla goda tiden?!

Toby_Thyer_Photographer-7

Som många i hans generation introducerades Towa-san för EG-serien Civic halvkombi via YouTube-videor. Han blev omedelbart förälskad i bilens utseende och i synnerhet SiR:s out-of-the-box prestanda från dess fabriksmonterade B16A DOHC VTEC-motor. Towa-san slösade bort lite tid på att formulera en plan för att inte bara äga en EG6, utan bygga upp en till något speciellt.

Toby_Thyer_Photographer-33

Jag hör ofta äldre entusiaster klaga över att ungdomar inte gillar bilar som de brukade vara. Även om detta i viss mån är sant – särskilt nu med tanke på kostnaderna för att driva en prestandabil än mindre att köpa en – är det mer troligt att siffra antalet barn som sätter sig i bilar är bara färre än tidigare. Men kvaliteten på deras byggen kan bara bli bättre.

Toby_Thyer_Photographer-27

Tunerbilar från JDM:s gyllene era blir allt sällsynta och därför mer önskvärda, vilket i sin tur ökar omsorgen från deras ägare. Det här måste vara bra.

Toby_Thyer_Photographer-23

Beviset på det finns i puddingen här. Den här konstruktionen har utförts mycket väl av en pojke ung nog att vara min son. Det är en skrämmande tanke.

Se även  De bästa Ford GT du kan köpa idag
Toby_Thyer_Photographer-8

För att vara rättvis, allt med en Pandem wide-body kommer att vända några huvuden oavsett om du gillar den bultade överskärmsstilen eller inte. Det går inte att förneka att Kei Miura-satsen förvandlar Civic från en sprudlande mataffär till en pålitlig liten gremlin.

Toby_Thyer_Photographer-45

Förutom bredkroppssatsen kan du också se Weber Sports ventilerad motorhuv, klara huvud- och bakljus, APR Formula GT3 kolfiberspeglar och naturligtvis RAYS Volk Racing TE37V SL 2016 Limited-hjulen.

Toby_Thyer_Photographer-11

Om du inte är imponerad av resultatet av förvandlingen, vet att Towa-san har gjort allt arbete själv. Inte illa att gå för en ung kille som nyligen gått gymnasiet som inte hade någon erfarenhet av modifiering när han började bygga.

Toby_Thyer_Photographer-43

Towa-san’s Civic är också en glad nick i den ålder vi lever i. Den stora mängden kunskap som finns tillgänglig online för att trimma och modifiera bilar av en viss årgång är enorm.

Toby_Thyer_Photographer-5

Men att följa några tutorials om hur man skär upp ett hjulhus är bara hälften av det. För att skapa något enastående krävs lite mer. Du behöver finess, något jag tror att Towa-san har med skopan. Jag är helt säker på att det går att montera Pandem överskärmar utan tidigare erfarenhet av kaross i fel händer. mycket fel.

Toby_Thyer_Photographer-28

Exteriören är dock bara hälften av den här byggnaden. Towa-san har inte bara lyckats få en nästan perfekt passform och finish på karossen, han har också lyckats sätta ihop en imponerande interiör genom att ta bort vissa aspekter och lägga till andra. Ett par Recaro RMS racerstolar med futuristiskt utseende står i centrum i den inbyggda kabinen.

Se även  Förenkla och lägg till stil: En elegant Mk2 VW Scirocco
Toby_Thyer_Photographer-29
Toby_Thyer_Photographer-19

Den vita glansen och kolväven kanske inte faller i smaken för alla, men återigen, allt är Towa-sans eget arbete. Han gjorde också mätarhuven, mittkonsolen och luftkonditioneringen och ljudsurroundpanelen. Jag gräver verkligen inredningen; det är en smakfull blandning av ”sexspecifikationer” från tidigt 2000-tal och rymdskeppsliknande bostäder, med en motorsportkänsla.

Toby_Thyer_Photographer-35

Eftersom det är en Si-R-modell kom Civic naturligtvis utrustad med en B16A-motor framtill. Det är en tuners förtjusning, och nästa steg för Towa-san är att bygga upp 1,6L fyra-banger till något som är i nivå med bilens utseende. Det finns dock några små förbättringar just nu, nämligen en ARC-intagskammare och ett Spoon Sports avgasgrenrör som går in i ett Buddy Club Spec II-system i rostfritt stål.

Toby_Thyer_Photographer-1

När jag börjar på min nästa projektbil (titta på det här utrymmet) kanske jag måste be Towa-san om några tips för att få en professionell finish på en gör-det-själv-budget. Han kanske är ung, men han vet definitivt vad han gör.

Toby Thyer
Instagram _tobinsta_
tobythyer.co.uk

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button