Luxury car

Elektriska Range Rover-ordrar öppnar i år; Jaguar retar fyrdörrars EV grand tourer

Jaguar avslöjade precis några viktiga detaljer om en ny elbil som den säger kommer att avslöjas i slutet av 2023, och Land Rover delade också med sig en liten uppdatering om sin kommande elektriska Range Rover.

Från och med Jag, meddelade JLR – det nya, officiella namnet för Jaguar Land Rover – att dess nästa elfordon kommer att bli en fyrdörrars GT-bil. Bilden ovan är teasern som företaget tillhandahållit. Effekten kommer att vara större än någon tidigare Jaguar, med den nuvarande rekordhållaren XE SV Project 8 på drygt 590 hästkrafter. Räckvidden påstås vara cirka 430 miles på en full laddning (Jaguar anger inte testcykeltypen), men den siffran kan vara annorlunda (och sannolikt lägre) här i USA när EPA-testning äger rum. Jaguar säger att Grand Tourer kommer att debutera sin nya interna EV-plattform som officiellt heter JEA, som inte är relaterad till den elektriska XJ som skrotades för ett par år sedan. Och slutligen säger Jaguar att fordonet kommer att börja på £100 000 i Storbritannien. Prissättningen för USA var inte uppskattad, men en direkt omvandling till dagens kurser sätter den till cirka 124 000 USD.

Med tanke på prisnivån, effektnivån och räckvidden håller denna Jaguar på att bli en potentiell Porsche Taycan-konkurrent. Den enda teaserbilden överst i det här inlägget antyder detsamma, eftersom bilden visar en bil med en snabblutande taklinje och breda, utbuktande stänkskärmar. Det är en spännande teaser, eftersom den i stort sett bekräftar att Jaguar kommer in hett med en elektrisk fyrdörrars som ser kryddig ut. Den sista detaljen om denna Jag som bekräftas idag är dess produktionsplats, eftersom Jaguar säger att den kommer att bygga fordonet vid sin Solihull-fabrik i West Midlands, England.

Se även  Audi retar Activesphere Concept en gång till innan avslöjandet [Updated]

När det gäller Range Rover-nyheterna har vi vetat att en elektrisk Range Rover var på väg, nu vet vi att fordonet kommer att lanseras 2025. JLR säger att det kommer att börja ta emot beställningar på den elektriska Range Rover senare i år, men gjorde det t sätta ett officiellt datum. Den elektriska Range Rover kommer att byggas vid JLR:s Halewood-fabrik i Merseyside, England.

Det är alla detaljer vi känner till idag, men förvänta oss fler teasers och information som leder till avslöjandet av dessa nya elbilar senare under 2023.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button