Nyheter

Elektrisk Cadillac Escalade IQ debuterar 2023

Cadillac har åtagit sig att uteslutande sälja elfordon i slutet av decenniet, och som ett resultat kommer bara att lansera fordon som drivs av batterier från och med nu.

Även om det betyder att de flesta av de nuvarande gasdrivna modellerna kommer att fasas ut och ersättas av nya namnskyltar som faller under Cadillacs EV-namnstrategi, där modellnamnen slutar i en ”iq”, kommer Escalade-namnskylten att leva vidare i den elektriska eran.

Cadillac bekräftade på måndagen att en elektrisk Escalade är inställd på debut senare i år, med det nya namnet Escalade IQ.

Cadillac är känt för att också ha varumärkesskyddat namnet Escalade IQL, som kanske kommer att användas för en lång axelavstånd på liknande sätt som den nuvarande sträckta modellen, Escalade ESV.

2021 Cadillac Escalade ESV

Inga ytterligare detaljer har lämnats, men Escalade IQ kommer nästan säkert att använda General Motors Ultium EV-plattform och batteriteknik, som har visat sig leverera branschledande utbud i stora, blockiga fordon som fullstora pickuper och stadsjeepar.

Med en batterikapacitet på 200 kwh har den Ultium-baserade 2024 Chevrolet Silverado EV uppnått en räckviddsuppskattning på 450 mil EPA-klassad. 2024 GMC Hummer SUV, som också är Ultium-baserad, har ett mindre 170-kwh batteri och är klassad för 314 miles räckvidd.

Cadillacs enda elbil som säljs för närvarande är Lyriq mellanstor SUV. 2024 Celestiqs flaggskeppskombi går i produktion i slutet av året, och Cadillac är känt för att arbeta på minst tre ytterligare elbilar. Dessa inkluderar Escalade IQ, en kompakt crossover och en mellanstor SUV med säten på tredje raden. Alla tre kommer sannolikt att finnas till försäljning i mitten av decenniet.

Se även  Laddning avtrubbar fördelarna med elektrisk åktur, visar studien

Inte alla Cadillac-återförsäljare är med på märkets elektriska transformation. Omkring en tredjedel av Cadillacs amerikanska återförsäljare, eller något mer än 300, tog 2021 ett kontanterbjudande om att stänga butiken istället för att spendera på uppgradering för framtiden för elbilar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button