Luxury car

Elektrifierad Porsche Cayenne med över 690 hk enligt uppgift på gång

När Porsche avslöjade sin uppdaterade 2024 Cayenne-serie under aprils bilmässa i Shanghai 2023 saknades märkbart Turbo S E-Hybrid-kvaliteten som i sin nuvarande form utvecklar en topp på 680 hk.

Istället var räckviddstopparen Turbo GT, som erbjuds exklusivt med karossmodellen Cayenne Coupe och en toppeffekt på 650 hk.

YouTube-kanalen ThomasGeigerCar (via Motor1) rapporterade på onsdagen att en efterträdare till Turbo S E-Hybrid planeras, främst för marknader där Turbo GT inte följer utsläppsreglerna, såsom Europa. Det är inte klart om nykomlingen kommer att nå USA, vilket är tar emot Turbo GT.

Efterföljarmodellen använder Cayenne Coupe-karossen som Turbo GT och kommer att generera mer än 690 hk från en 4,0-liters V-8 och elmotorkombination, och nå en topphastighet på mer än 186 mph, enligt ThomasGeigerCar.

Den kommer också enligt uppgift komma med en ren elektrisk räckvidd på 62 miles, troligen på WLTP-testcykeln som används i EU. Det borde fortfarande mäta högre än nuvarande Turbo S E-Hybrids ynka 15 mil, mätt av EPA.

Det är en säker satsning att en version av denna drivlina också kommer att hamna i laddhybriden Lamborghini Urus med leverans under första halvåret 2024, eftersom Cayenne och Urus är tvillingar under huden.

2024 Cayenne-serien finns för närvarande att beställa. Leveranserna börjar senare i sommar.

De ändringar som gjorts kommer att hjälpa till att hålla den populära mellanstora SUV:n fräsch fram till ankomsten av en elektrisk fjärde generationens Cayenne runt 2026.

Se även  Hennessey Venom F5 Revolution, 2024 Jaguar F-Type: Veckans bästa bilder

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button