Nyheter

Dodge tar slutliga beställningar på gasdriven Challenger, Charger

Muskelbilarna Dodge Challenger och Charger är på väg ut efter 2023, och de tar med sig sina gasmotorer, inklusive Hemi V-8, inklusive Hellcat.

Om du har drömt om att beställa en och inte har tryckt på avtryckaren ännu, det är lite tid kvar, men inte mycket.

Dodge meddelade på måndagen att de uppmanar återförsäljare att lämna in slutliga beställningar för 2023 Challenger och Charger i slutet av juli.

Tillverkningen av de två bilarna kommer att upphöra i slutet av detta år, varefter fabriken i Brampton, Kanada, där de byggs, kommer att genomgå en stor uppgradering för att förbereda den för elfordon. Uppgraderingen är planerad att vara klar 2025.

Dodge Charger Daytona Concept

Dodge har inte meddelat slutet på Challenger och Charger; bara slutet av fordonen i deras nuvarande form. Du kan räkna med att efterträdare erbjuds, även om dessa kommer att vara elbilar. Dodge har redan förhandsgranskat en elektrisk muskelbil som kommer 2024 med sitt Charger Daytona-koncept.

För att markera slutet på de nuvarande bilarna, och deras gasmotorer, har Dodge rullat ut en serie av sju specialutgåvor som kallas Last Call-bilarna. Serien toppas av den vilda Challenger SRT Demon 170 som ger 1 025 hk när den körs på E85-bränsle, och kan sprinta till 60 mph från vila på bara 1,66 sekunder på en förberedd yta.

Byggplatsen för den sista Challenger SRT Demon 170 såldes förra månaden för $700 000 på en auktion i Las Vegas.

2023 Dodge Challenger R/T Scat Pack Swinger och 2023 Dodge Charger R/T Scat Pack Swinger

2023 Dodge Challenger R/T Scat Pack Swinger och 2023 Dodge Charger R/T Scat Pack Swinger

För dem som missar en av Last Call-bilarna, alla 2023 Challenger- och Charger-modeller har speciella godsaker som betecknar dem som de sista i sitt slag. Även om detta varierar från modell till modell, kommer alla med en minnestavla under huven med manusen ”Last Call”, ”Designed in Auburn Hills” och ”Assembled in Brampton.”

Se även  Laddökning för Porsche Taycan, cybersäkerhet för elbilar, vägledning för skattekrediter: Dagens bilnyheter

För att hjälpa till med att säkra en av de sista bilarna har Dodge Dodge Horsepower Locator på webbplatsen www.DodgeGarage.com. Webbfunktionen visar inventeringen av de återstående utmanarna och laddarna som tilldelats återförsäljarna, från SXT på ingångsnivå till en specialutgåva. Det tillåter också användare att kontakta återförsäljaren för att göra en beställning.

”För entusiaster som vill beställa en Dodge Challenger eller Charger, speciellt en höghästkraftsmodell, som Scat Pack, SRT Hellcat eller en specialutgåva, är det verkligen det sista samtalet,” sa Tim Kuniskis, Dodges VD, i ett uttalande . ”När vi övergår till en spännande, elektrifierad muskelbilsframtid, markerar vi slutet på en oförglömlig era för Dodge, och tiden rinner ut för dem som vill äga en del av den.”

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button