Nyheter

”Cybertruck för människor i Silicon Valley”

Tesla Cybertruck håller inte mannen som ansvarar för Ford uppe på natten.

På tisdagen satte sig Fords vd Jim Farley med CNBC:s Jim Cramer och pratade elbilar, Blue Ovals partnerskap med Tesla och Cybertrucken.

Fords F-serie har varit det bästsäljande fordonet i Amerika i 41 år. Den inkluderar den elektriska varianten F-150 Lightning, Biltips Reports’ Best Car To Buy 2023. ”Vi är marknadsledare för EV-lastbilar och skåpbilar, och vi känner dessa kunder bättre än någon annan”, sa Farley till Kramer.

Tesla Cybertruck betabyggd upptäckt av Instagram-användaren ftronz

Med hänvisning till Teslas vd Elon Musk sa Farley, ”om han vill designa en Cybertruck för Silicon Valley-folk, okej.”

Farley utökade om ämnet: ”Det är som en cool high-end produkt parkerad framför ett hotell. Men jag gör inte sådana lastbilar, jag gör lastbilar för riktiga människor som gör riktigt jobb, och det är en annan typ av lastbil. .”

Farley berättade för Kramer att han ser att gå till en laddstation som en social upplevelse som liknar att gå till en bensinstation på 1920-talet. ”Folk går, åh, det är en Ford. Jag trodde att alla måste köpa en Tesla. Titta på den där Mach-E där.” Kramer relaterade konceptet till att Ford var en trojansk häst i denna situation.

Tesla Supercharger

Tesla Supercharger

I maj meddelade Ford att de kommer att använda Teslas ladd NACS-port på framtida elbilar. Dessutom kommer nuvarande Ford elbilar att få Supercharger-åtkomst 2024 och lägga till 12 000 laddstationer till FordPass-nätverket. Farley sa till Kramer Musk var respektfull under förhandlingarna om detta avtal, men det var mer på grund av Henry Ford än Jim Farley.

Se även  Prodrive P25 superbil hyllar ursprunget till snabba Subies

Ford investerar i framtiden för elbilar med en ny Blue Oval City i västra Tennessee och BlueOvalSK Battery Park i centrala Kentucky. Båda komplexen är för närvarande under uppbyggnad och den sammanlagda kostnaden kommer att vara minst 11,4 miljarder dollar.

Ford Blue Oval City - rendering av tillverkningskomplex i Tennessee, september 2021

Ford Blue Oval City – rendering av tillverkningskomplex i Tennessee, september 2021

Blue Oval City-fabriken och batterifabriken kommer att vara hemmet för en ”radikalt förenklad” ny elektrisk lastbil och treradig SUV. I mars retade Farley nästa generations elektriska lastbil och noterade att den kommer att anlända 2025 och hajpade att den skulle bli lastbilarnas Millennium Falcon. SUV:n kommer att ha 350 miles räckvidd, men Ford vill inte tävla i räckviddsspelet. Farley har noterat att biltillverkaren inte kommer att gå med elbilar med en räckvidd på 600 mil.

Trots att nästa generations elbilar kommer 2025 är kostnadsparitet fortfarande en väg ut. Vid en investerarkonferens tidigare i juni sa Farley för de flesta biltillverkare att elbilar förblir dyrare att tillverka än förbränningsbilar fram till slutet av årtiondet. Den verkställande förutspådde elbilar som introducerades mellan 2030 och 2035 kommer att ”dramatiskt sänka arbetskraftsinnehållet” med förenklade tillverkningskrav och delar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button