Nyheter

Costco har inga planer på att lägga till elbilsladdning som trafikförare

Costco var en av de första detaljhandelskedjorna som erbjöd elbilsladdning, men de har inga planer på att ta tillbaka den.

”Det kommer inte att hända under de närmaste åren,” sa Costcos finanschef Richard Galanti under ett företagssamtal nyligen, som citerats av The Street, efter att ha blivit tillfrågad om han var orolig för att EV-mandat skulle kunna göra Costcos lukrativa bensinstationer föråldrade.

Laddningsstation för elbilar på Costco

”Jag tror att det är en fråga som vi kan skjuta upp i fem eller tio år, uppriktigt sagt,” sa Galanti och noterade att Costco fortfarande växer sin amerikanska bensinmarknadsandel. Företaget driver för närvarande bensinstationer i de flesta av sina lagerbutiker, där de flesta är öppna 24 timmar om dygnet. Liksom att handla i själva butikerna kräver att köpa bensin på Costco ett medlemskap.

Costco var en av de första återförsäljarna som anammade laddning av elbilar, men 2011 slet de bort dem. Laddarna hade installerats på vissa platser i Kalifornien och betjänade Costco-kunder som körde en handfull elbilar som säljs av de största biltillverkarna under en tidigare iteration av Kaliforniens nollutsläppsprogram för fordon.

Tesla laddar på EVgo-nätverket

Tesla laddar på EVgo-nätverket

De första Costco EV-laddarna försvann precis när Nissan Leaf, Chevy Volt och Tesla Model S anlände, alla inriktade på försäljning långt bortom Kalifornien. Och andra butikskedjor började märka detta. Target installerade EV-laddare så tidigt som 2013, när vi rapporterade om installationen i en då ny Target-butik i Fremont, Kalifornien, där Teslas ursprungliga fabrik ligger.

Andra detaljhandelskedjor håller på att bygga upp sin infrastruktur för laddning av elbilar. Walmart tillkännagav nyligen planer på ett eget laddningsnätverk, med ”tusentals” laddare till 2030. Meijer, en annan detaljhandelsjätte som säljer gas på vissa platser, anammar också laddning med EVgo, med planerad EV-snabbladdning på upp till 350 kw.

Se även  Bugatti avslöjar den första kunden Veyrons att genomgå officiellt restaureringsprogram

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button