Nyheter

Chevy Bolt EV axed, Tesla range degradering, Honda EV tidslinje, luftlösa däck: The Week In Reverse

Vilken stat har använt en skatt på offentlig laddning av elbilar för att hjälpa till att sänka skatten på bensin?

Vilken elbilstillverkare fick en livlina på 2,5 miljarder dollar den här veckan?

Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd riktning – här på Biltips Reports – för veckan som slutar den 28 april 2023.

General Motors bekräftade att de kommer att avveckla Chevy Bolt EV- och EUV-elbilarna i slutet av året, eftersom dessa modellers Orion Assembly-fabrik i Michigan går över till produktion av elektriska lastbilar med hög volym. GM har ännu inte sagt vad som kommer härnäst, men det arbetar på nästa generations Ultium-teknik för prisvärda elbilar med Honda.

Möjlig elektrisk Chevrolet Camaro i GM Ultium teaservideo

GM meddelade också att de kommer att bilda ett joint venture för batteriproduktion med Koreas Samsung SDI. Satsningen på 3 miljarder dollar kommer att resultera i en amerikansk batterifabrik som kommer att producera upp till 30 gigawattimmar årligen av ”högpresterande” prismatiska och cylindriska celler – annorlunda än de stora påscellerna som tillverkas av Ultium LLC-fabrikerna och kanske basen för en elektrisk Corvette och Camaro.

Kaliforniens Lucid Motors avslöjade några första bilder av sin Gravity SUV som testades på amerikanska allmänna vägar. Produktionen ska starta 2024, med en fullständig avslöjande någon gång senare i vår.

Lucid Gravity testning

Lucid Gravity testning

Den första massmarknaden, egenutvecklade elbilen från Honda kommer att anlända 2025 till Nordamerika, bekräftade chefer på onsdagen som en del av en företagsuppdatering om omstruktureringen av sin affärsverksamhet kring elbilar och en hållbar leveranskedja. EV:n som kommer om två år kommer att följa den GM-baserade Prologue SUV:n med ett år och kommer att debutera en ny arkitektur som stöder uppdateringar via luften och Hondas eget mjukvarugränssnitt.

Se även  Tesla Model S-rivalen slår "ringen".

Volvo bekräftade att dess USA-byggda elektriska SUV EX90 redan är slutsåld för sitt första år i produktion – många månader innan produktionen ens startar. Det sa under tiden att USA:s försäljning av dess Recharge-modeller, inklusive plug-in-hybrider och elbilar, för närvarande är över en fjärdedel av den totala.

2024 Volvo EX90 Excellence

2024 Volvo EX90 Excellence

En ökning på 2,5 miljarder dollar för Vietnams Vinfast kan hjälpa till att hålla företaget i rörelse även om dess börsintroduktion blir försenad – vilket gör att företaget kan fortsätta driva på med sin vision om flera elbilar för den amerikanska marknaden, inklusive montering i USA i North Carolina.

Sammanlagt 1,5 miljoner plug-in-fordon har sålts i Kalifornien, rapporterade staten förra veckan. Det har nått det målet ungefär två år före de ursprungliga målen, och det sätter staten på god väg att gå helt elbil till 2035. Kalifornien kan snart kräva dubbelriktad laddning av elbilar. Ett lagförslag som går igenom den statliga lagstiftaren skulle kräva att tillsynsmyndigheter säkerställer att nya elbilar har förmågan att ladda ur ström från batteripaket för att hjälpa elnätet eller ge reservkraft – med tekniska detaljer som ännu inte kommer.

2023 Ford F-150 Lightning

2023 Ford F-150 Lightning

Detaljhandelsjätten Costco drar linjer av kunder och bilar med sin rabatterade gas. Det är i sin tur en stark trafikattraktion för dess butiker i allmänhet. Men, underströk en chef nyligen, Costco har inga planer på att återgå till elbilsladdning under de närmaste åren – och även om bensinförbrukningen i USA har nått sin topp, säger Costco att dess marknadsandel fortsätter att växa.

Elbilar kostar fortfarande mycket mer än gasfordon att försäkra – även med tanke på hybrider – enligt en bedömning från Consumer Reports. Den skyhöga kostnaden för batteribyte och en högre nivå av avskrivningar för elbilar efter kollisioner har definitivt en roll i det, men det finns hopp om att åtminstone en modell kostar mindre att försäkra än vissa jämförbara hybrider: Nissan Leaf.

Se även  2023 Porsche 911 GT3 R racerbil avslöjad, packar ny 4,2-liters flat-6

Batterier överträffar förväntningarna enligt ett diagram i Teslas 2022 Impact Report som släpptes denna vecka. Det tyder på att batteripaketen Model S och Model X försämras endast i genomsnitt 12 % över 200 000 miles. Med tanke på dessa modellers effektivitetsuppdateringar över luft som har mottagits sedan ny, motsvarar det mer än 88 % av deras ursprungliga verkliga sortiment.

Chevrolet Bolt EV utrustad med prototyp av högtrycksdäck från Michelin

Chevrolet Bolt EV utrustad med prototyp av högtrycksdäck från Michelin

Det verkar som om luftlösa däck kan vara ett steg närmare verkligheten. Enligt en rapport säger Michelin att det nyligen har testat sitt EV-fokuserade Uptis luftlösa däck upp till 130 mph – en hastighet som kan kvalificera dessa däck för användning i brottsbekämpande fordon, såväl som de autonoma fordonen.

I Utah kommer elbilsförare snart att betala mer för att ta betalt – för att subventionera lägre bensinpriser för dem som suger av pumpen. Staten antog ett lagförslag förra månaden som kommer att införa en skatt på 12,5 % på laddning och sänka gasskatten; dessa nya ekonomiska incitament (och avskräckande incitament) träder i kraft den 1 juli.

Stora riggar i trafik

Stora riggar i trafik

Senaten röstade denna vecka för att blockera Biden EPA:s strängare utsläppsregler för kommersiella lastbilar – den första skärpningen av reglerna för stora riggars avgasrör på 20 år. Flytten kommer att stoppa implementeringen om inte presidenten använder vetorätt, och den gick igenom med hjälp av West Virginia Senator Joe Manchin och Dianne Feinstein, där den senare missade omröstningen. Det skapade ganska kontrasten med Kaliforniens fredagsgodkännande av sin Advanced Clean Fleets-regel, som kräver nollutsläppslastbilar för vissa användningsfall.

En sammanfattning av verkliga motorvägstestresultat från Car and Driver hjälpte till att betona att EPA-klassad räckvidd konsekvent är kort på vägresor i hög hastighet. Det beror på att den representerar en kombination av körcykler och inte enbart är baserad på en motorvägscykel.

Se även  Buick Electra E5 får Avenir-betyg när försäljningen startar i Kina

Bör elbilspolitiken utformas kring de som använder mest bensin? Det är vad en förespråkargrupp fokuserar på – med påståendet att byte av så kallade bensin-superanvändare till elfordon kommer att göra en större ekonomisk och miljömässig skillnad snabbare.

Pickup

Pickup

Och i lördags, på Jordens dag, ställde Biltips Reports en lackmustestfråga för adoption av elbilar: När kommer det att ses som moraliskt fel att köpa fordon med avgasrör? Medan omröstningen har stängt, fortsätt att lämna dina kommentarer med berättelsen och fortsätt debatten.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button