Nyheter

Chevrolet Silverado EV klassad till 450 miles räckvidd i form av arbetsbil

2024 Chevrolet Silverado EV kommer att uppnå en EPA-uppskattad räckvidd på 450 miles i form av basarbetsbil (WT), sa biltillverkaren i fredags i ett pressmeddelande och kallar det en ”officiell uppskattning”.

Chevy nämnde en räckvidd på 400 mil när Silverado EV först visades på 2022 CES, men ”omfattande utveckling och testning låste upp den ökade räckvidden på 450 mil”, sa en talesman från biltillverkaren i ett uttalande. Den siffran förblir en uppskattning för nu, med fullständiga EPA-tester för att komma närmare lastbilens försäljningsdatum.

2024 Chevrolet Silverado EV Work Truck prototyp

Silverado EV WT riktar sig till köpare av flottan och kommer att finnas tillgänglig i både 450 mil och 350 mils skepnader. Chevy sa att det fortfarande är på väg att starta leveranser av WT-modeller under våren 2023, som planerat, vilket innebär att de första leveranserna bör ske snart. En Silverado EV RST First Edition-modell riktad till detaljhandelskunder kommer att lanseras i höst. Silverado EV (och dess GMC Sierra EV-syskon) kommer att byggas vid General Motors Orion Assembly-fabrik, som för närvarande bygger Chevy Bolt EV och EUV, med en fullständig produktionsuppgång planerad till 2024.

GM berättade för Biltips Reports att det ännu inte har specifikationer att dela med sig av angående batteristorlekarna som dessa siffror kommer att relatera till – siffror som kommer att behöva släppas vid tidpunkten för dessa leveranser. GMC Hummer EV uppnår vad GM anser vara en räckvidd på 329 mil från EPA-cykeltester på sitt 205-kWh-paket. Med tanke på Hummer EV:s vikt, som överstiger den som får anses vara ett lätt fordon, förblir det inofficiellt.

Se även  Rivianska skattelättnader, försäljningsökning av Chevrolet Bolt EV, offentliga laddare kontra totala elbilar: Dagens bilnyheter

Silverado EV har samma ”strukturella sandwich”-konstruktion som GMC Hummer EV, samt en version av den lastbilens Watts to Freedom-läge (WTF) kallad Wide Open Watts (WOW) som möjliggör upp till 664 hk och mer än 780 lb- fot vridmoment från en drivlina med två motorer i vissa modeller, med 0-60 mph på 4,5 sekunder. Chevy citerade tidigare en maximal dragkapacitet på 10 000 pund, med upp till 1 300 pund nyttolast.

2024 Chevrolet Silverado EV

2024 Chevrolet Silverado EV

Silverado EV tar också tillbaka Chevy Avalanches midgate, tillsammans med ett stort frunk- och PowerBase-system med upp till 10 eluttag och en effekt på 10,2 kw—som slår Ford F-150 Lightnings 9,6 kw. DC snabbladdning på 350 kw slår Ford också, men det återstår att se hur Chevyns laddningsprestanda i kallt väder mäter sig.

Chevy sa initialt att Silverado EV WT-modeller skulle börja på $39 900 men har inte utfärdat någon prisuppdatering nyligen. Ford har höjt Lightning-priserna flera gånger, till den punkt där den flottorienterade Lightning Pro-modellen nu börjar över $60 000. Stark efterfrågan på elektriska lastbilar kan få Chevy att göra detsamma.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button