Nyheter

Caterham Project V elektrisk sportbil retad

Den brittiska bandbilsspecialisten Caterham har gett en första titt på en elektrisk sportbil som den har på gång och som företaget hävdar kommer att hålla fast vid sin ”förarfokuserade, lätta och roliga att köra”-etos.

Tippad att debutera i konceptform nästa månad som en del av Caterhams 50-årsjubileum, den nya bilen, som bär kodnamnet Project V, hoppar över designen av Caterhams traditionella roadsters med blotta knogarna till förmån för eleganta, nästan sensuella linjer.

Den sista delen borde inte komma som en överraskning eftersom Caterhams designchef är Anthony Jannarelly, designern bakom den lika kvava Jannarelly Design-1 sportbilen. I en intervju i maj antydde han samma kombination av retro och futuristiska signaler som finns på hans Design-1 sportbil för Project V.

Caterham har inte lämnat några detaljer om drivlinan, även om företaget i maj avslöjade ett par elektriska Seven roadsters. Den specifika drivlinan som används för roadsters utvecklades med andra brittiska företaget Swindon Powertrain och bestod av en bakmonterad 240-hk-motor som drevs av ett 40-kWh-batteri.

Caterham EV Seven koncept

Det är inte klart om det elektriska Seven-projektet har någon koppling till Project V-sportbilen.

Caterham kommer att presentera de elektriska sjuorna på Goodwood Festival of Speed ​​2023, som pågår 13-16 juli. Det är möjligt att Caterham också kommer att använda evenemanget i Storbritannien för Project V:s debut.

Caterham var nära att lansera en vanlig sportbil förra decenniet. Den utvecklades tillsammans med Alpine A110, även om Caterham drog sig ur projektet 2014 medan Alpine fortsatte med att lansera A110 2017.

Se även  EV-bromsljus, Model Y toppar listorna, Toyotas elektriska sportbil: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button