Electric car

Caterham planerar elektrisk sportbil med design av Anthony Jannarelly

Med både EU och Storbritannien inställda på att förbjuda förbränningsmotorer nästa decennium, förbereder Caterham, liksom de flesta biltillverkare som främst är verksamma i dessa regioner, för en elektrisk framtid.

Den framtiden kommer att inkludera en elektrisk version av den ikoniska sjuspårsbilen, plus en mer mainstream sportbil med öppen topp som kommer att avslöjas om månader, rapporterade Autocar på onsdagen efter en intervju med Caterhams nya designchef, Anthony Jannarelly, den franska designern bakom Jannarelly Design-1 och superbilarna från Dubais W Motors.

Den nya sportbilen, som tros vara designen av Kazuho Takahashi, en före detta racerförare vars fordonsdistributionsbolag i Japan, VT Holdings, förvärvade Caterham 2021, kommer att ha samma typ av rymdramskonstruktion i stål som Seven, men med modifieringar som är lämpliga för en bil utformad för att köra utanför en racerbana. Köpare förväntas ha valet av en aluminium- eller kolfiberkropp.

När det gäller exteriördesignen har Jannarelly antytt samma kombination av retro och futuristiska signaler som finns på hans Design-1 sportbil, som har en form inspirerad av italienska sportbilar från 1950- och 60-talen men med massor av moderna signaler inblandade.

Anthony Jannarelly

”Min vision för en framtida Caterham kommer att utforska min retro-futuristiska designfilosofi”, sa han i ett uttalande. ”Jag vill ta det bästa av två världar – elegansen och enkelheten från det förflutna kombinerat med proportionerna och precisionsdetaljerna hos en modern sportbil.”

Caterham var nära att lansera en vanlig sportbil förra decenniet. Den utvecklades tillsammans med Alpine A110, även om Caterham drog sig ur projektet 2014 medan Alpine fortsatte med att lansera A110 2017.

Se även  Babyjeep med gas- och elalternativ på gång

Medan Caterhams nya elektriska sportbil enligt uppgift kommer att debutera senare i år, förväntas produktionen inte starta förrän runt 2026.

Varje elektrisk Seven kommer först efter det. En del av anledningen är att den nuvarande EV-tekniken fortfarande är för tung för en bil som Seven.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button