Nyheter

Cadillac Optiq kompakt elektrisk crossover avslöjades tidigt i Kina

De första bilderna och detaljerna om Cadillacs kommande kompakta elektriska crossover har dykt upp på webbplatsen för Kinas industri- och informationsteknologi.

Fordonet, som kallas Cadillac Optiq, är en av tre elektriska Cadillacs debuterande i år och kommer att börja säljas 2024.

De andra inkluderar Escalade IQ i full storlek som är planerad till debut den 9 augusti, och en mellanstor SUV med tre rader som kan kallas en Ascendiq, Symboliq eller Vistiq, baserat på senaste varumärkesaktivitet.

Detaljer om Optiq från kinesiska regeringsdokument har återpublicerats på Autohome (via Drive) och pekar på Optiq som väger cirka 4 894 pund och mäter nära 190 tum i längd. Det är samma längd som 2024 Chevrolet Equinox EV, som sannolikt har mycket gemensamt med Optiq.

2025 Cadillac Optiq – Fotokredit: Autohome

En aspekt som delas mellan de två fordonen är versionen av General Motors Ultium EV-plattform och batteriset designat för kompakta crossovers.

Inga detaljer om batteri eller räckvidd publicerades men en drivlina bestående av en enda elmotor på bakaxeln nämndes. Den kommer att finnas tillgänglig med effekter på 201 eller 241 hk, åtminstone för den kinesiska marknaden.

Kamouflerade prototyper av Optiq som upptäckts i naturen tyder på att fordonet kommer att likna en förminskad Lyriq, om än med en något mer upprätt baklucka. De läckta bilderna visar en mer rundad frontsektion och en mindre bild av Cadillacs LED-inbäddade grill som används för elbilar.

Optiq är avgörande för Cadillacs globala expansionsplaner eftersom dess mindre storlek är bättre lämpad för marknader utanför Nordamerika. Förutom Europa tros Australien vara i Cadillacs hårkors eftersom några av dess EV-modellnamn, inklusive Optiq, har varumärkesskyddat specifikt för den marknaden.

Se även  2024 Aston Martin DB12 spionskott

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button