Electric car

Cadillac Escalade IQ debuterar den 9 augusti

Den elektriska Cadillac Escalade kommer och nu vet vi ett debutdatum.

På tisdagen tillkännagav GM att 2025 års Cadillac Escalade IQ kommer att debutera den 9 augusti i New York City och retade den elektriska lyx-SUV:s komplexa frontbelysningssignatur.

Den enkla teaserbilden av den elektriska Escalades front avslöjar vertikala LED-varselljus i form av ljusrör och vertikala LED-strålkastare. De verkar alla stöta på horisontella LED-blinkers längs kanten av huven. Näsan kommer sannolikt att ha en plastpanel istället för ett galler som den elektriska Lyriq crossover SUV, men den innehåller en ny LED-belysningsdesign som skiljer sig från sitt syskon.

Den tegelliknande SUV:n förväntas ha en distinkt design från den nuvarande gasdrivna Escalade med en elegantare form och en något avsmalnande taklinje.

Teaser-videon som släpptes på Cadillacs YouTube-kanal ger en glimt av Escalade IQ:s hjul. Spionbilder har avslöjat den elektriska Escaladen som rullar på 24-tumshjul med en design som påminner om vad som finns på Celestiq-flaggskeppet på $300 0000. Celestiq körs på 23-tums hjul.

Den enda glimten inuti Escalade IQ under videon genom panoramataket visar en massiv LED-skärm som liknar det som syns i Lyriq. Om Escalade IQ tar emot Celestiqs infotainmentsystem skulle det ge SUV:n en 55-tumsskärm som spänner över instrumentbrädan.

Escalade IQ kan erbjuda GM:s uppgraderade version av Super Cruise handsfree förarassistanssystem, som kallas Ultra Cruise. GM hävdar att systemet kommer att hantera 95% av landets vägar och kommer att debutera på Celestiq senare i år.

Escalade IQ kommer att dela sin Ultium-plattform och komponentsats med Chevy Silverado EV, GMC Sierra EV och GMC Hummer EV. Batteristorlekar kan vara upp till 200 kwh för att ge möjligen 400 miles eller mer räckvidd.

Se även  BMW investerar 860 miljoner dollar för att bygga Neue Klasse EVs i Nordamerika

Produktionen av Escalade IQ kommer att starta 2024 i Detroit.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button