Nyheter

Bugattis anläggning i Molsheim ska byggas ut, få 50 % mer personal

Affärerna blomstrar för Bugatti. Det franska prestandamärket såg att leveranserna slog rekord med 80 enheter 2022, och med ytterligare modeller som Bolide bandbil och Mistral roadster på väg kommer nya rekord sannolikt att fortsätta att sättas.

För att stödja ytterligare tillväxt i vad Bugatti beskriver som post-Chiron-eran tillkännagav företaget på onsdagen planer på att utöka sitt huvudkontor och huvudfabrik i Molsheim, Frankrike.

En ny tvåvåningsanläggning som spänner över cirka 22 820 kvadratfot kommer att byggas bredvid den nuvarande fabriken under andra halvan av 2024. Bugatti sa att den nya anläggningen kommer att stödja både lednings- och produktionsteam.

Anläggningen tros också stödja ny elektrifieringsteknik som Bugatti kommer att implementera i framtida modeller, inklusive potentiellt Chirons efterträdare. Mate Rimac, som leder Bugatti Rimac-partnerskapet, har beskrivit bilen som en hybrid.

Konstnärens intryck av expansion av Bugattis fabrik och huvudkontor i Molsheim, Frankrike

Bugatti förväntas avslöja Chirons efterträdare senare i år, även om produktionen kan följa avslöjandet med ett år eller mer. Bilen kommer att ha en nyutvecklad motor för förbränningskomponenten i dess hybriddrivlina, eftersom den nuvarande turboladdade 8,0-liters W-16 är planerad att fasas ut med Mistral roadsters med 99 bilar.

Bugatti tillkännagav också på onsdagen planer på en rekryteringskampanj, med fokus på att få nya talanger inom områdena kvalitetskontroll, planering, logistik och produktion. Kompakten räknar med att öka antalet anställda i Molsheim med mer än 50 % i slutet av 2027.

Se även  2025 Mini Cooper elektrisk lucka kommer med upp till 215 hk

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button