Luxury car

Bugatti Chirons efterträdare debuterar 2024, lanseras 2026

Bugattis nästa hyperbil att efterträda Chiron kommer att debutera 2024 innan den lanseras 2026, bekräftade biltillverkaren på torsdagen samtidigt som han tillkännagav pensioneringen av designchefen Achim Anscheidt.

Anscheidt har lett Bugatti design under de senaste 19 åren och den nya hyperbilen, vars design har signerats, var hans sista uppgift.

Han planerade att avgå för tre år sedan, men Mate Rimac, VD för Bugatti Rimac-partnerskapet, övertygade honom om att stanna kvar och hjälpa till att slutföra designen av Chirons efterträdare.

Anscheidts egen efterträdare har bekräftats av Bugatti som Frank Hey, märkets biträdande designchef. Han har varit på Bugatti sedan 2008 och kommer fortfarande att arbeta med Anscheidt, som kommer att spela en rådgivande roll, för att lägga grunden för Bugattis design fram till slutet av decenniet.

”Achims förståelse för Bugatti-identiteten, som överlämnats från vår grundare Ettore och i hans son Jeans vackra design, är oöverträffad, och hans sista åtagande för Bugatti var att slutföra designen av vår nästa generations hypersportbil”, sa Rimac i ett uttalande. ”Utan att säga för mycket, det är Achims mästerverk och den vackraste och mest autentiska utvecklingen av Bugatti jag kunde ha föreställt mig.”

Achim Anscheidt

Achim Anscheidt

Bugatti har inte sagt mycket om sin Chiron-efterträdare, men Rimac sa att 2022 skulle bilen vara en hybrid och inte en elektrisk hyperbil. Det överraskade många, med tanke på att Rimac grundade EV-teknikföretaget Rimac Group.

I en intervju med Auto Express som publicerades samma år avslöjade Rimac att hans teknikföretag började utveckla motorn för Chiron-efterträdaren runt 2020, när han först var i samtal med Volkswagen Group om att ta kontroll över Bugatti och bilda Bugatti Rimac-partnerskapet.

Se även  BMW M Hybrid V8 LMDh tävlar på Le Mans från 2024

Behovet av en ny motor var tydligt eftersom Bugatti planerade att fasa ut sin berömda fyrturboladdade 8,0-liters W-16, vilket den nu gör med den Chiron-baserade Mistral roadstern, och Rimac var övertygad om att han ville att Chiron-efterträdaren skulle vara en hybrid.

I sin intervju med Auto Express sa Rimac att Bugatti planerade en elektrisk crossover som efterträdare till Chiron, och att han var tvungen att övertyga ledningen om att en hybridhyperbil var vägen att gå.

Hybridvägen kommer att hjälpa till att skilja framtida Bugatti från Rimacs elektriska hyperbilar. Enligt Rimac kommer Bugatti också att fortsätta fokusera på hantverk, analoga urtavlor och vacker design, medan Rimacs kommer att fortsätta på den mer moderna vägen med att injicera mer teknik som autonoma lägen för att driva eller springa varma varv.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button