Reviews

BMW X2 recension 2023 | Auto Express

X2 är ett intressant förslag inom BMW:s omfattande sortiment. Det är verkligen en crossover eftersom den varken kan placeras som en SUV eller en jackback. X2 prioriterar stil framför praktisk och även om det är roligt att köra med sin låga körställning, saknar den den befallande utsikten som många köpare gillar i den här typen av bilar.

Kabinen levererar den höga kvalitetsnivå och kit som vi har kommit att förvänta oss av BMW, även om den börjar kännas daterad bredvid sina kamrater. Om utrymme är en prioritet för dig, kommer du att bli bättre betjänad av den rymligare och billigare X1 istället. Inom 2-serienivån för BMW-bilar finns också den mer prisvärda 2-serien Active Tourer MPV också.

Om BMW X2

BMW har varit en spelare i SUV-spelet sedan X5 började säljas 1999, och företaget har ägnat de mellanliggande åren åt att hitta nischer att lansera nya SUV-modeller i.

X2 kom 2018 för att fylla ett litet gap mellan X1 och X3, och liksom andra ”jämna” X-modeller är den designad med en sportigare trosa än mer praktiska ”udda siffror”. Som sagt, X2 är inte en fyrdörrars coupé-SUV som sina större X4- och X6-stallkamrater, utan snarare en lågt hängande och svepande femdörrars som behåller en liten del av herrgårdsbilens funktionalitet.

Den kan se sportig ut – åtminstone för en SUV-crossover – men X2 är behaglig att köra snarare än en entusiasts förtjusning, eftersom den är baserad på samma fram- och fyrhjulsdrivna UKL2-plattform som du också hittar under MINI Countryman.

Fler recensioner

Bilgruppstest
Vägprover
Begagnade bilprov

X2 finns med båda drivalternativen, och bilar utrustade med 4×4-systemet har BMW xDrive-märken, medan frontförare kallas sDrive-modeller. BMW-entusiaster lägger stor vikt vid märkets bakhjulsdrivna plattform som nyckeln till bra köregenskaper, men X2 lyckas leverera en anständigt tilltalande uppsättning körresponser trots sin höjda åkhöjd. Det beror åtminstone delvis på det faktum att X2 åker lägre än de flesta stadsjeepar, vilket innebär att du inte får en sådan befallande utsikt över vägen när du kör den.

Dieselmotorer är inte längre en del av X2-serien, vilket lämnar kärnan i sortimentet befolkat av 18i och 20i-märkta 2,0-liters bensinmotorer. Den förra är endast tillgänglig som en framhjulsdriven modell, medan den senare får BMW:s xDrive fyrhjulsdrift. 18i levereras med en sexväxlad manuell låda som standard, medan den åttaväxlade bilen som är standard på andra modeller, finns som tillval. Samtidigt erbjuds 20i exklusivt med en sjuväxlad auto.

Plug-in hybriden (PHEV) xDrive25e erbjuder ett alternativt drivlinaalternativ och använder en 1,5-liters trecylindrig bensinenhet plus en elmotor som matas av ett 10kWh litiumjonbatteri för en ren-elektrisk körräckvidd på 52 miles. Men högst upp i X2-serien finns M35i på 302 hk, med den avancerade prestandavarianten som också är utrustad med xDrive-fyrhjulsdrift och en åttaväxlad bil som standard.

Köpare har inte längre möjligheten till SE eller M Sport X-trim, utan bara Sport och populära M Sport-specifikationer. Priserna för X2 sträcker sig från cirka 35 000 pund till mer än 50 000 pund, vilket sätter den i hjärtat av premium crossover- och SUV-klassen. Lägg till några alternativ och dessa kostnader spiral snabbt – så var försiktig när du tittar på listan med extrafunktioner.

Konkurrenterna inkluderar Volvo XC40 och Jaguar E-Pace, toppspecifika versioner av Volkswagen T-Roc och MINI Countryman, såväl som lägre specifika versioner av Range Rover Evoque, plus den åldrande Audi Q3 och mer halvkombiliknande Mercedes GLA . Det finns dock andra rivaler internt, eftersom BMW X1 erbjuder en liknande körning men med en mer praktisk interiör och nyare teknik, medan 1-serien erbjuder lägre driftskostnader och sportig hantering i ett billigare, mer billiknande paket.

Vanliga frågor

BMW X2 prioriterar stil framför praktisk, och interiören börjar visa sin ålder, men premiumcrossovern är fortfarande rolig att köra och känns väldigt välbyggd.

BMW X2 använder samma beprövade löparutrustning som den tidigare generationens BMW X1 och den utgående MINI Countryman, och vi har hittills inte hört talas om några tillförlitlighetsproblem med någon av modellerna.

BMW X1 är en konventionell kompakt SUV medan BMW X2 är en mer stilfokuserad crossover, där X1 erbjuder mer kupé och bagageutrymme som ett resultat.

För en alternativ recension av BMW X2, besök vår systersida carbuyer.co.uk…

Se även  2024 BMW M3 CS avslöjad med mer kraft, mindre vikt och högt pris

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button