Luxury car

BMW utfärdar ”kör inte”-order för 90 000 bilar på grund av Takata-krockkuddar

BMW har skickat ut en viktig ”kör ej”-order som gäller cirka 90 000 bilar byggda mellan 2000 och 2006 års modell. Bilarna som ingick i kampanjen var en del av ett återkallande relaterat till Takata-tillverkade krockkuddeuppblåsare på förarsidan, men de har inte reparerats ännu.

Listan över bilar som bör parkeras tills de har reparerats inkluderar E46-generationens 3-serie (bilden) byggd mellan 2002 och 2006, E39-generationens 5-serie byggd från 2000 till 2003 och E53-generationen X5 byggd mellan 2000 och 2004. M3 och M5 är också en del av kampanjen. BMW förklarar att dessa bilar ingick i tidigare återkallelsekampanjer men att de inte togs till en återförsäljare för reparationer.

Alla dessa äldre modeller är utrustade med en krockkuddeuppblåsare på förarsidan tillverkad av Takata som kan skicka splitter som flyger in i kabinen – i riktning mot de främre passagerarna – om den utlöses. BMW noterar att det har varnat ägare för problemet flera gånger sedan 2016, och det tillägger att problemet blir allt allvarligare när delen åldras. ”Risken för allvarliga skador eller dödsfall ökar”, skriver man i ett uttalande.

”Ägare till drabbade BMW-bilar som inte har fått sina fordon inspekterade och reparerade bör inte anse dem som säkra att köra”, tillade det.

BMW kommer återigen att nå ut till bilister som äger en bil som behöver repareras under de kommande veckorna. Den kommer att kontakta dem via e-post i maj 2023 och via vanlig post i juni 2023, och det kommer att gå långt för att säkerställa att alla bilar som fortfarande är utrustade med en Takata-krockkuddeuppblåsare repareras i tid. Medan förare kan ta sin bil till en auktoriserad återförsäljare för att få återkallelsen utförd, skickar företaget också tekniker till bilens plats så att de kan utföra reparationen på plats, eller erbjuder att hämta bilar och lämna tillbaka dem vid reparationen är komplett.

Se även  Zeekr trycker på CATL för utlovat Qilin-batteri på 600 mils räckvidd

Fixeringen är gratis, delarna är lättillgängliga och jobbet tar normalt mindre än en timme.

Om du inte är säker på om din äldre BMW:s krockkuddeuppblåsare har bytts ut kan du besöka BMW:s dedikerade återkallelsewebbplats, National Highway Traffic Safety Administrations webbplats, ringa märkets kundrelationslinje på 1-866-835-8615 eller komma in kontakta en återförsäljare.

BMW är inte det enda företaget som byggt bilar med krockkuddeuppblåsare från Takata: delen är ansvarig för den största serien av återkallelser i amerikansk historia. Ungefär 67 miljoner luftpumpar har återkallats av 19 biltillverkare hittills, och krockkuddarna har orsakat över 30 dödsfall över hela världen, inklusive 24 i USA. BMW noterar för sin del att cirka 87 % av dess drabbade bilar redan har reparerats.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button