Luxury car

BMW Smartglasses är i grunden en HUD för att köra motorcyklar

BMW har precis avslöjat några nya glasögon för att köra sina motorcyklar och skotrar, men denna nya uppsättning glasögon är allt annat än vanliga. De kallas officiellt ConnectedRide Smartglasses, och du kan para dem med din tvåhjuliga BMW.

När du väl har ställt in dem fungerar glasögonen i huvudsak som en head-up display för ridning. Det finns en projektor inbyggd i högerögonramen som placerar viktig information direkt i ditt synfält. Vital som hastighet, den angivna hastighetsgränsen, växel och navigationsriktningar kan alla väljas och projiceras från glasögonen. Du kan också ändra färgen på projektionen till din passform. Precis som en bils HUD ser det ut som att projektionen är vid horisonten eller vägen framför dig.

Själva glasögonen ser bara halvvägs tråkiga ut med sina särskilt tjocka kanter, men din hjälm kommer troligen att täcka glasen ändå. Det finns två linsalternativ du kan byta mellan, ett med 85 % genomskinlighet som är designat för att fungera med hjälmar som redan har solskydd, och det andra har tonade linser som fungerar som solglasögon. BMW säger att de till och med kan justeras av en optiker, så folk som behöver traditionella glasögon kan använda dessa när de cyklar.

BMW säger att glasögonens batteri räcker i upp till 10 timmar på full laddning och kan laddas med en enkel USB-kabel. Priset är en brant €690 (cirka $757) vid lanseringen, men priset för glasögonen i USA kan variera. Dessa glasögon kommer att säljas den här månaden, så du borde kunna få tag i några snart nog.

:

Se även  Dodge Charger och Challenger-ersättningar, 2023 Ford Maverick, 2023 Nissan Maxima: The Week In Reverse

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button