Luxury car

BMW R 12 NineT lägger till nummer med ny generation

BMW:s retrosport nakencykel får en ny generation i år. Och för att uppmärksamma tillfället får dess namn ytterligare ett nummer, en i siffror den här gången. BMW R 12 NineT tar över från R NineT-serien. Detaljerna är lite tunna för tillfället, men BMW gav massor av bilder av en version av motorcykeln och några grunder.

Som du kanske har gissat från ”12” i namnet, förskjuter motorn 1,2 liter (ge eller ta ett par kubikcentimeter). Det är dock inte annorlunda än den nuvarande modellen. Och den nya modellen är fortfarande en platt tvilling som är luft- och oljekyld. Den nuvarande cykeln ger 109 hästkrafter och 86 pund-fot i vridmoment, och vi skulle inte bli förvånade om R 12 stannar i den bollplanken.

Den grundläggande layouten verkar densamma också. Det är en rörformad rymdram med bultbar bakre underram. Framhjulet sitter på en upp och nervänd gaffel med dubbla skivbromsar med fyrkolvsok. En enkelsidig svängarm håller bakdelen och kraften går genom en drivaxel snarare än en kedja. Båda hjulen är ekrade och mäter 17 tum i diameter, precis som dagens cykel.

Styling är också tydligt relaterat men har definitivt uppdaterats. Tanken och kåpan har skarpare veck, där den senare också ser lite högre ut än på vissa nuvarande R NineT. Det hjälper till att modernisera designen på cykeln.

Precis som med nuvarande NineT kommer R 12 NineT sannolikt att erbjudas i en mängd olika formfaktorer, inklusive versioner i scrambler-stil och möjligen en grundläggande ”ren” version. Dessa versioner kommer förmodligen att ha olika design av sätes- och strålkastarkåpa, möjligen gjutna hjul istället för ekerexempel, och till och med kanske några fjädringsförändringar (den nuvarande Pure har en standard framgaffel istället för den inverterade typen).

Se även  2023 Toyota Supra manuell första körning | Rysare! Vi gillar det med tre pedaler

Fullständiga specifikationer för R 12 NineT kommer i höst. Den kommer förmodligen att finnas tillgänglig snart efteråt. Prissättningen kommer förmodligen att vara jämförbar med dagens modell. Som referens, den vanliga R NineT börjar på $16 640. Andra varianter är tillgängliga för mindre, med den billigaste Pure-versionen på $11 690.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button