Nyheter

BMW har kanske precis retat en modern M5 Touring

BMW M på söndagen publicerade en teaser-video på Instagram som möjligen antyder en ny M5 Touring på gång.

Videon, som postades med meddelandet ”Säg aldrig aldrig”, visar M-ingenjörer som arbetar på en ny modell. Vid ett tillfälle i klippet avslöjas den mystiska modellen som en vagn.

Ingenjörerna visas installera ett breddat hjulhus bak på fordonet, och ett platt tak som sträcker sig förbi C-stolpen kan tydligt ses.

Golvet på fordonet kan också ses, vilket bekräftar att det inte är en hög SUV ingenjörerna arbetar på.

Teaser för eventuell BMW M5 Touring

BMW för ett år sedan lanserade sin första M3 Touring högpresterande vagn, ett fordon med en liknande breddad bakre hjulhus, och chefen för BMW M Performance Division, Frank van Meel, retade i en intervju samma år att det kan finnas en M5-vagn ansluter sig så småningom.

En omdesignad 5-serie sedan avslöjades i maj och börjar säljas senare i år som en 2024-modell. Den kommer att skapa en ny M5 sedan som för närvarande testas inför en debut troligen om ett år. Det är möjligt att vilken M5-vagn som helst kommer att debutera tillsammans med sedanen.

Det har funnits två M5-vagnar tidigare, baserade på E34 M5 från slutet av 80-talet/början av 90-talet och E60 M5 från 00-talet, så BMW är inte emot tanken på en mer praktisk M5.

2008 BMW M5 Touring

2008 BMW M5 Touring

Skulle en modern M5-vagn lanseras är det inte klart om den kommer att nå USA. M3 Touring kommer inte hit, och detsamma kan gälla för vilken M5-vagn som helst. Mercedes-Benz erbjuder inte längre en AMG E 63-vagn i USA, även om Audi erbjuder sin RS 6 Avant här.

Se även  Rolls-Royce Spectre avslöjar: Se det här live tisdag morgon

BMW kommer att gå hybridvägen för sin nästa M5, med drivlinan som sannolikt kommer att para ihop en turboladdad 4,4-liters V-8 med en enda elmotor för en kombinerad effekt på mer än 700 hk. Samma inställning finns i 2023 XM SUV, och levererar 738 hk i toppklass XM Label Red.

Prestandafläktar med en förkärlek för elkraft har också ett tillval med den nya 5-serien. BMW M har utvecklat en i5 M60 xDrive-kvalitet, som BMW kommer att erbjuda med en vagnskaross från och med nästa vår (men troligen inte i USA). i5 M60 xDrive-kvaliteten har en fyrhjulsdriven drivlina med dubbla motorer som genererar en topp på 590 hk.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button